Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ralli yarışlarında Karşıyaka Belediyesi’ni temsil eden Pilot Umut Fırat Yükselir ve Co-pilot, ünlü oyuncu Ecem Çalık kupalarına bir yenisini daha ekledi.
Karşıyaka Belediyesi’nin ralli aracı, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi’nden ikincilik kupasıyla döndü. Geçtiğimiz aylarda yapılan Ege Rallisi ile Marmaris Rallisi’nde de ikincilik dereceleri almıştı. Ayrıca İzmirli ünlü oyuncu Ecem Çalık, Ege Rallisi’nde ‘En Hızlı Kadın Co-Pilot’ ödülünün sahibi olurken; Marmaris Rallisi’nde de bayan Co-pilotlar klasmanında ikinci olmuştu.
Otomobil sporlarında kısa sürede önemli başarılar elde ettiklerine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Alternatif branşları yaygınlaştırmak ve desteklemek adına yürüttüğümüz çalışmalara otomobil sporlarını da dahil ettik. Bu alanda markalaşmak için kurduğumuz ekibimiz kısa zamanda gurur kaynağımız oldu. Sporcularımızı kutluyor, başarılarının ve kupalarının devamını diliyorum” dedi.