15 Temmuz darbe girişiminin ardından değerlendirmede bulunan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş’te yapılan operasyonlar neticesinde altı kurumun kapatıldığını, 79 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını belirtti.
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini ardından ülke genelinde uygulanmaya başlanan olağanüstü hal (OHAL) ve 15 Temmuz’dan bu yana yaşanan süreci değerlendiren basın toplantısı gerçekleştirdi. Ödemiş Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan basın toplantısına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanvekili Yüzbaşı Gökay Yusuf Özdemir ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya katıldı. Ateşoğlu, Ödemiş’te kapatılan kurumların ve görevden uzaklaştırılan kamu personelinin sayılarını verdi.
Altı kurum kapatıldı, 79 kamu personeli açığa alındı
Toplantıda konuşan Ateşoğlu, "FETÖ/PDY ile ilişkili iktisadi gerek kamuda gerekse özel sektörde soruşturmalar devam ediyor. Kanun hükmünde kararnamenin 667 kararı ekinde yer alan karara göre ilçemizde de bir eğitim kurumu, üç adet dernek, bir adet sendika ismi kapatıldı. Kanun hükmünde kararnamede yer alan Bakanlık seviyesinde değerlendirmeler sonucu okul, dershane, yurt olmak üzere ilçemizde altı kurum kapatılmış ve devletimiz tarafından el konulmuştur. El konulan bu kurumlar hazineye ve vakıflara devredilecektir. Mal Müdürlüğümüz ve bağlı olduğu İzmir İl Deftarlığı işlemleri yapmaktadır. Bundan sonra bu kurumlar ne olacak gibi bir soru oluşuyorsa da şuan için tam belli olmamakla kesinleşmemekle beraber eğitime devredilebilir ihtimali vardır. İlçemizde de kamu görevinde bulunanlar arasında kamu görevinden uzaklaştırmalar oldu. Toplamda 79 kamu personeli açığa alındı, yani görevden uzaklaştırıldı. Adli ve idari işlemleri de yapılıyor. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden yedi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden 52, Ödemiş İlçe Müftülüğümüzden iki, Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinden dört, Ödemiş Devlet Hastanemizden 13, Ödemiş İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzden bir personel açığa alınmıştır" diye konuştu. Ateşoğlu, gözaltına alınanlar arasında ise şuana kadar tutuklanan olmadığını, gözaltı sürecinin dört günden 30 güne çıkarıldığını belirtti.
Ödemiş’te OHAL bürosu kuruldu
Yaşanan süreci değerlendiren Kaymakam Celil Ateşoğlu şunları ifade etti: “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış mensuplarınca ülkemizde bir kalkışma darbe girişimi yaşandı. Yaşanan bu girişimde memleketimizi, vatanımızı bölmek isteyenlere karşı devletimiz, Hükümetimiz ve vatandaşlarımız el ele karşı çıkarak üstesinden geldi ve engelledi. Daha sonra 20 Temmuz günü yapılan Milli Güvenlik Toplantısının ardından bazı tedbirleri almak adına olağanüstü hal ilan edildi. Bununla birlikte ilçemizde de olağanüstü hal bürosu kurulmuş oldu. Başbakanımızın da belirttiği gibi bu olağanüstü hal kararı halkımıza karşı değil, devletin içerisinde yuvalanmışlara karşıdır."
Yürüyüşe davet etti
Kaymakam Celil Ateşoğlu Ödemiş’te yapılacak yürüyüş hakkında da bilgi verdi. Ateşoğlu, "Ülkemiz genelinde demokrasi nöbetlerimiz meydanlarda sürüyor. Ödemiş’te de Ulus Meydanı’nda devam etmekte. Biz de Ödemiş’te sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerimizin başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sonrası Ödemiş’te geniş katılımlı bir yürüyüş düzenledik. Yedi kişilik komitemiz organizasyonunda ‘Darbeye karşı Ödemiş el ele’ sloganıyla yürüyüşümüz 1 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.30’da Salı Pazarında başlayacak. Güzergahımız ise Salı Pazarı, Hastane Caddesi üzerinden Ulus Bulvarı’na ve oradan da Ulus Meydanı’na yürüyeceğiz. Tüm Ödemişli vatandaşlarımızı da yürüyüşümüze davet ediyoruz" dedi.