Selçuk Belediyesi,kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir duayen ismi daha Selçuklu sanatseverle buluşturdu. Usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu ve tiyatro ekibi tarafından sahnelenen “Kime Kalacak?” adlı oyun Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda seyirciyle buluştu. Tiyatronun duayen ismi Enis Fosforoğlu oyun sonunda Selçuk’un seyircisiyle buluşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken; Başkan Bakıcı; “Sanatsız bir toplum olmaz” dedi.
Tiyatro sanatının her geçen gün geliştiği Selçuk’ta sahne alan duayen tiyatrocular arasına Enis Fosforoğlu da katıldı. Enis Fosforoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kime Kalacak?” adlı oyun Selçuklu tiyatroseverlere keyifli bir akşam yaşattı.
“Selçuk’ta olmaktan çok mutluyum”
Selçuk önemli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Özellikle tiyatronun ivme kazandığı Selçuk yine duayen bir ismi ağırladı. Usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu ve ekibi tarafından sahneye konulan “Kime Kalacak?” adlı oyun Selçuklu tiyatroseverlerden büyük alkış aldı. Usta Tiyatrocu Enis Fosforoğlu’nun yazıp yönettiği “Kime Kalacak” adlı oyunda babalarını ihmal eden iki kız kardeş ve eşlerinin, babalarının felç geçirdiği haberini almaları üzerine yaşadıkları olayları seyirciye düşündürücü bir dille anlattı. Gelişen teknoloji ve artan yaşam yükünün bireysellikle birleşmesi sonucu aile ilişkilerinin gördüğü zararı konu alan oyun taşıdığı mizahi öğelerle de seyircinin ilgisini çekti.
Selçuklu tiyatroseverlerin beğenisini kazanan oyun sonunda sahneye çıkan Usta Tiyatrocu Enis Fosforoğlu Selçuk’ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Bugün Selçuk’ta dolaşırken gelip bizimle tanışan sıcak insanlara çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve Selçuk Belediyesi çalışanlarına genç kadrom adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sanatsız bir toplum olmaz
Geçtiğimiz günlerde 7. ArmaKatre Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri kapsamında Sanata Destek Veren Yerel Yönetici ödülüne layık görülen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı oyuncuları tebrik ederek; usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu’na çiçek verdi. Selçuk’ta tiyatronun her geçen gün ivme kazandığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Birçok oyunu burada izledik. Birçok usta sanatçıyı buraya getiriyoruz. Onlardan bir tanesi de Enis Fosforoğlu. Gerçekten bu akşam bizi çok düşündürecek bir oyun ortaya koydular. Üzerinde durmamız gereken bir oyun. Dolayısıyla buradan dersler çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Enis Fosforoğlu ve ekibini kutluyorum. Sanatsız bir toplum olmaz. Sanatçılar var olmalı ve onları her zaman desteklemeliyiz” dedi.
Enis Fosforoğlu ve oyuncuları tebrik eden Başkan Bakıcı oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.