Kirazlı zihinsel ve bedensel engelli birçok vatandaş ilk kez deniz keyfi yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Yaz Etkinlikleri projesine dahil olan Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği, Kiraz ve mahallelerindeki engellileri bir günlük deniz tatiline götürdü.
Evlerinden alınan ve İzmir’in Gümüldür ilçesine hareket eden Kirazlı özel vatandaşlar Gümüldür Orman Kampı alanında gün boyu denizin keyfini çıkardı.
Hayatında ilk kez denize gelen engelli vatandaşlar gün boyu denizin keyfini çıkararak aileleri ile birlikte unutulmaz anlar yaşadı.
Kiraz’ın merkez dışı mahallesinde yaşayan 53 yaşındaki bedensel engelli Mustafa Bostan ise hayatında ilk kez denize gelmenin keyfini yaşadığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Müdürlüğüne ve Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği’ne teşekkür etti.
Konu ile ilgili olarak konuşan Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Atiye Okka şunları ifade etti:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Yaz Etkinlikleri projesine Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği olarak dâhil olduk. Bu çerçevede Kiraz ve merkez dışı mahallelerimizde yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlarımıza deniz tatili yaptırma kararı aldık. Birçok vatandaşımız hayatında ilk kez denize gitmenin mutluluğunu yaşadılar. Bugüne kadar tekerlekli sandalyeleri ile ulaşım sorunu çeken vatandaşlarımız için İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Müdürlüğü vatandaşlarımızın sandalyeleri ile rahat ulaşım yapabilmesi için bir adet asansörlü araç gönderdi. Toplamda iki araç ile mahallerimizden özel vatandaşlarımızı evlerinden aldık ve Gümüldür’e tatile gittik.
Engellilerimiz aileleri ile birlikte hep birlikte çok güzel anılarımızın oluştuğu bir tatil günü yaşadık. Hayatında ilk kez deniz keyfi yapan özel vatandaşlarımız da çok mutlu oldular. Bu projeyi oluşturan ve bizlere omuz veren destek olan tüm imkânlarıyla yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Müdürü Mahmut Akkın ve ekibine teşekkür ediyoruz."