Dünyanın en önemli tarihi kentlerinden, UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’nın Kleopatra Güzellik Ilıcası yaz sezonuna hazırlanıyor.
İnsanlık tarihinde ilk defa telkinle tedavi (Psikoterapi) uygulanan sağlık merkezi Asklepeion’un yakınında yer alan ve antik çağlardan günümüze ulaşan tesislerin, bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Bergamalılara birçok alanda hizmet veren, 20 dönümlük arazide kurulu Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası’nda çiçeklendirme çalışmaları tamamlandı. Aquapark’ta bakım çalışmaları sürerken bir yandan da kafe, restoran alanları da hizmete uygun hale getiriliyor.
SOSYALLEŞME MERKEZİ
Yaz aylarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergamalılar için özel bir anlamı olan bu tesisimizde yeni sezon hazırlıklarına başladık. Kleopatra Güzellik Ilıcası; Bergamalıların nefes alabildikleri, aileleri ile birlikte huzurlu ve eğlenceli vakit geçirebildikleri, Bergama’nın sosyalleşme merkezlerinden biri. Düzenlemelerimizi yaparken de bunları dikkate alarak hareket ediyoruz” dedi.
YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN DE UĞRAK NOKTASI
Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri geçen yıl restore edilerek restoran kısmı 1.sınıf standartlarına kavuşturulmuştu. Kapalı alanlar genişletilirken, konuk kapasitesi de arttırılmıştı. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olması nedeniyle duvarlarına UNESCO Dünya Mirası Bergama Logoları ve görselleri kullanılarak, UNESCO vurgusu yapılmıştı.
Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcasında toplantı, düğün, nişan, doğum günü, eğlence, yemek organizasyonları ve piknik alanı ile vatandaşlara hizmet veriliyor. Çeşitli kültür sanat etkinlikleri yapılıyor. Ramazan boyunca orta oyunları, Hacivat-Karagöz ve Meddah gösterileri gibi etkinlikler düzenleniyor. Bin kişilik iftar yemekleri verilebiliyor.
Alana ait 300 kişilik kapalı, 150 kişilik açık restoran, 250 kişilik aquapark-havuz, 200 kişilik kafeterya, 500 kişilik kapalı, 750 kişilik açık düğün salonu, 300 mangal, 100 semaver bulunuyor.
Dünyanın ilk telkinle tedavi hastanelerinden biri Asklepion’un yakınında yer alan, şifalı termal suyu ile ünlü Kleopatra Güzellik Ilıcası, sıcak suyla tedavi amacıyla antik çağlardan beri kullanılmaktadır. Anadolu’da ilk kaplıca tedavisinin Bergama’da MÖ. 400’lü yıllarda başladığı bilinmektedir.