İzmir’in kalbi Konak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ilçenin dört bir yanında düzenlenen çocuk şenlikleriyle doyasıya yaşandı.

Konak Belediyesi dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilçenin farklı noktalarında düzenlediği ‘Konak’ta Şenlik Var’ etkinlikleriyle kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara armağanı olan gün dolayısıyla düzenlenen kutlamalara binlerce çocuk katıldı. 23 Nisan coşkusunun yüreklerde hissedildiği şenliklerde Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını dile getiren minikler aynı zamanda eğlenceli bir gün de geçirdi.

Parklarda bayram havası

Konak’ta Şenlik Var etkinlikleri 17 Nisan Salı günü Ege Mahallesi’nde başladı. Daha sonra Çarşamba günü Agora Parkı’nda, Perşembe günü Gültepe Şenel Aksu Parkı’nda, Cuma günü ise Kılıçreis Mahallesi İhsan Alyanak Parkı’nda düzenlendi. Şenliklerde sadece çocuklar değil, 7’den 70’e tüm Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları katıldı. Şenliklerin sonuncusu 21 Nisan Cumartesi günü Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlendi. Burada da çocuklar; müzik, illüzyon ve dans gösterileri ile bayramlarını doyasıya yaşadı. Eğlenceli gösterilerle keyifli bir gün yaşayan minikler Atatürk’ün armağan ettiği bayramı coşku içinde kutladı.