İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek hazırlanan, ‘Bizim Dahiler’ projesi ilk mezunlarını verdi.
Konak Belediyesinin, ’Her çocuk potansiyel bir dahidir’ fikrinden yola çıkarak Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu üyesi Türk Beyin Takımı ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği ‘Bizim Dahiler’ projesinin 6 ay süren ilk kur programı sona erdi. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğünün yürütücülüğünde belediyenin İsmetpaşa, Gültepe, Basmane ve Agora Semt Merkezleri’nde uygulanan projeye 8-13 yaş aralığındaki 60 çocuk katıldı. 10’ar kişilik altı grup halinde haftada iki saat uzman eğitmenler eşliğinde eğitimler alan çocuklar, kurslar sayesinde akıl yürütme ve problem çözme becerileri kazandı. Altı ay önce başlayan proje sayesinde çocukların sosyal, duygusal, gelişimleri güçlenirken, artan konsantrasyonları sayesinde hızlı düşünme ve karar alma yetenekleri gelişti. Farklı problemler karşısında alternatif çözümler üretip farklı stratejiler geliştirmeyi öğrenen çocuklar, zekâ potansiyellerinin farkına varırken, olumsuz tutum ve kötü alışkanlıklardan da uzak kaldı.
İlk kuru bitirmenin heyecanını yaşayan çocuklar, düzenlenen törenle sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın elinden aldı. Velilerin de yer aldığı törende miniklerle tek tek ilgilenen Başkan Pekdaş, çalışmalara katılan çocuklara teşekkür ederek onlardan bundan sonra da bilimsel çalışmalara devam etmeleri için söz aldı. Pekdaş, “Sizlere hem Türkiye’nin hem ailelerinizin ihtiyacı var. Hep birlikte sizlerin başarılarınızı bekliyoruz” dedi. Pekdaş, “Altı aydır devam eden Bizim Dahiler projesi ile çocukların bilimseldüşünmelerinin temelini atıyoruz. Bilim insanı olmalarınayönelik de çeşitli deneyler uygulandı. Çocuklar geleceğimiz, gelecek onların ve onların farklı alanlarda iyi yetişmesi, farklı alanlarda, farklı yetenekler kazanmalarını, kendilerini geliştirmelerini arzuluyoruz. Buna yönelik olarak da çeşitli çalışmalar yapıyoruz, her şey onlar için. Bilimsel çalışmaların sürdürülebilmesine yönelik yeni mekanlar planlıyoruz” diye konuştu.