Konak Belediye Meclisi’nde kabul edilen ’Kentte Gençler Var’ teması ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu düzenlenecek etkinliklerle tüm ay yaşanacak.
Konak Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis salonundaki toplantıda gündem maddeleri oylandı. Geçtiğimiz yıldan bu yana her ay farklı tema altında çeşitli etkinlikler düzenleyen Konak Belediyesi’nin bu ayki teması, ‘Kentte Gençler Var’ olarak belirledi. Mayıs ayı temasını 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile bağlantılı olarak belirlediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tüm ay boyunca 19 Mayıs coşkusunu doyasıya kutlanacağı çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
21’İNCİ KARDEŞ ŞEHİR
Meclis oturumunda ayrıca Konak Belediyesi’nin Bosna Hersek’in Doboj Jug Belediyesi ile kardeş şehir olma isteği de görüşüldü. Geçtiğimiz günlerde Doboj Jug Belediye Başkanı Jasminka Begiç’in kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Pekdaş, "Geçen ay bizi ziyarete geldiler ve bizimle kardeş belediye olmak istediklerini söylediler. Balkan coğrafyasında uzun yıllar kardeş yaşayan toplumların kardeşliği önemlidir. Bu nedenle konuyu meclisimize getirdik” dedi. Meclise sunulan öneri oy birliği ile kabul edildi. Bosna Hersek’in Doboj Jug Belediyesi’nin kardeş şehir olmasının kararı ile Konak Belediyesi’nin kardeş şehir sayısı da 21’e çıkmış oldu. Meclis oturumu komisyonlardan gelen raporların görüşülmesiyle son buldu.