İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta belediyenin açtığı ücretsiz yaz okullarına katılan çocuklar tatilin keyfini arkadaşlarıyla birlikte hem eğlenerek hem öğrenerek çıkaracak.
Konak Belediyesi’nin ücretsiz yaz okullarına kayıtlar başladı. 7 ile 15 yaş aralığında çocukların başvurabildiği yaz okullarına kayıtlar 29 Haziran’a kadar sürecek. Bu yıl dörder haftalık iki dönem halinde yapılacak kurslarda sekiz farklı branşta dersler verilecek. İlk dönemin 11 Temmuz’da başlayacağı yaz okullarında; düşünce eğitimi, oyunlar ve fiziki etkinlikler, eğlenceli matematik, güneş sistemi ve gökyüzü, drama ile resim, müzik ve farkındalık atölyeleri yer alıyor.
SEMT MERKEZLERİ OKUL OLACAK
Bu yıl yaz okulları sadece kültür merkezlerinde değil semt merkezlerinde de açılacak. Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Basmane Semt Merkezi yaz boyunca ilk ve ortaokul öğrencilerini ağırlayacak. Çocuklarını yaz okuluna göndermek isteyen anne ve babaların Konak Belediyesi’nin resmi web adresinden veya 0232 422 52 36 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabileceği bildirildi. Öte yandan Konak Belediyesi bu yaz sadece çocukları değil anne ve babaları da düşündü. Ebeveynler için yaz boyunca, çocukları istismardan koruma yolları, etkili ve doğru iletişim, bağımlılıktan koruma yöntemleri ve çocuk eğitimi gibi konularda eğitici seminerler düzenlenecek.