Kentin en işlek merkezlerinden biri haline gelen Kozağaç Meydanı’nda düzenleme çalışmalarına başlamaya hazırlanan Buca Belediyesi, bölgeyi baştan yapacak. Gezi alanlarından, ağaçlandırma çalışmalarına kadar birçok bakımdan yenilenecek olan meydanın atık toplama sistemi de yeraltı çöp konteynerleriyle rahatlatılacak.
Buca Belediyesi, ilçenin gelişim hızını ve artan araç trafiğini göz önünde bulundurarak kent meydanlarını kullanım rahatlığı açısından yeniden düzenleme çalışmalarına hız verdi. Kentin nüfus yoğunluğuyla göz çarpan bölgelerinden Kozağaç için geliştirme projeleri oluşturan Buca Belediyesi, Kozağaç Meydanı’nı baştan aşağı yenileme kararı aldı.
Yayaların konforlu ve keyifli ortamlarda ulaşım sağlamasının yanında araç trafiğini de rahatlatıp, düzen getirecek düzenlemenin ön planda tutulduğu projenin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Meydanda 235 metrekare bitkisel alan oluşturarak, bölge sakinlerini yeşille buluşturacak olan Belediye, meydanın etrafındaki alanda 145 metrekare kaldırım parke döşemesi yapacak. Buca Belediyesi ayrıca bölge trafiğinin rahatlaması için, atık toplama çalışmalarını yeraltı çöp konteyneri sistemine geçerek çözecek.