Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akşan, Kurban Bayramı’nda her öğünde et tüketilmesinin sağlık açısından riskler doğurabileceği uyarısında bulundu. Dr. Akşan, orta yaş üzerindeki kişilerde, günde bir öğünden fazla et tüketiminin beyin kanamaları ve ani felçlere yol açabileceğini söyledi.
İzmir’de çalışmalarını sürdüren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Akşan, önemli uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı’nda gün içerisinde bir öğünden fazla et tüketilmesinin orta yaş üzerindeki bireylerde ani tansiyon yüksekliği ile ani felç ve beyin kanamalarına neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Akşan, "Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda özellikle sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, birden fazla öğünde et tüketimi tansiyon yüksekliğine ve ani beyin kanamalarına neden olabilir" dedi. Ani başlayan bulantı, kusma ve kol güçsüzlüklerinde sağlık birimlerine başvurulması gerektiğini anlatan Dr. Akşan, "Bu dramatik tabloları hayatımızda görmemek için, özellikle kurban Bayramlarında yoğun et tüketimine biraz daha dikkatli olmamız gerekli" diye konuştu.
Bayramda nasıl beslenilir
Kurban Bayramı’nda beslenme hakkında önemli tüyolar veren Dr. Akşan, şu bilgileri aktardı: "Sabah kahvaltısı yapılmalı, bol su tüketilmeli. Yağlı etten kaçınılmalı. Her öğünde et yemekten kaçınılmalı. Bayram ziyaretlerinde ağır tatlılardan kaçınılmalı."