İzmir’deki bir özel okul, ardı ardına satranç sporunda madalya ve kupa kazanırken, bir de İzmir şampiyonu çıkartarak başarılarını taçlandırdı.
Özel Çeşme Ege Bilgi Ortaokulunda eğitim gören, satrançta Türkiye ikinciliği ve Avrupa beşinciliği ödüllerinin sahibi milli satranç Sporcusu Alparslan Işık, Türkiye Satranç Federasyonunun İzmir’de düzenlediği şampiyonada il şampiyonu olmayı başardı. Milli satranç sporcusu Alparslan Işık büyük başarı yakalarken, Okul Müdürü Aydın Tırpancı, kendisini çalıştıran Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç ve okul arkadaşları tarafından kutlandı.
Okul Müdürü Tırpancı, okul olarak satranç sporuna çok önem verdiklerini belirterek, "Okulumuzun başarılı öğrencisi, satrançta milli sporcu olmayı başarmış Alparslan Işık’ın İzmir’de Yıldızlar İl Şampiyonu olmasından dolayı onur duyduk. Öğrencimizi ve kendisini çalıştıran değerli öğretmenimiz Mehmet Sarısaç’ı tebrik ediyorum. Alparslan Işık, bizim için çok önemli bir değer. Diğer öğrencilerimizin de kendisini örnek alarak, satranç sporunda önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Alparslan Işık, kişilikli, karakterli, sportmen, centilmen, örnek bir öğrenci. İlçemizde, ilimizde, ülkemizde hatta yurt dışında okulumuzu en iyi şekilde temsil ediyor. Ben kendisini gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca ilçemizde düzenlenen turnuvada başarı gösteren tüm öğrencilerimizi de okulumuzu en iyi şekilde temsil ettikleri için kutluyorum" diye konuştu.
Satranç Milli Takımı Sporcusu Alparslan Işık ise, yıldızlar il şampiyonu olduğu için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "İzmir’deki turnuvadan şampiyon olarak döndüğüm için çok gururluyum. Hocalarıma da çok teşekkür ederim. Onlar sayesinde buralara geldim. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Satrançtaki başarımı çok çalışmaya borçluyum. Arkadaşlarıma da çok çalışmalarını tavsiye ederim" dedi.