Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvanko Mucunski, İzmir ziyaretleri kapsamında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile makamında buluştu. Zvanko Mucunski, ziyarette, "Biz bu olaydan sonra Türkiye’nin daha güçlü şekilde ayakta duracağına inanıyoruz" dedi.
Üç ay önce İzmir’de göreve başlayan Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvanko Mucunski, ziyaretlerine devam ediyor. Mucunski bu kapsamda, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile bir araya geldi. Ziyarette 15 Temmuz darbe girişimine değinen Başkan Bakıcı, 15 Temmuz gecesinin Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bakıcı, “Bana göre burada bir çok kötü, bir de çok iyi bir sonuç var. Türkiye darbelerden çok çekti. Hemen hemen hepimiz biliriz ki; yaklaşık olarak 10 yılda bir Türkiye’de darbe beklentisi olur. Ama 15 Temmuz’daki bu darbe teşebbüsü büyük bir hüsrana uğramıştır. Halk, devletine, yönetimine, hükümetine, Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır. Darbeyi millet püskürtmüştür. Ben çok büyük bir inanışla bundan sonra Türkiye’de darbenin önü kapanmıştır diye düşünüyorum. Bir daha ülkemizde böylesine bir darbe girişiminin söz konusu olmayacağına inanıyorum. Bu olayın kötü tarafı darbeye teşebbüs edilmesi, iyi tarafı milletin demokrasiye sahip çıkmasıdır” dedi.
"Türkiye’nin daha güçlü şekilde ayakta duracağına inanıyoruz"
İki ülke arasında tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilerden bahseden Büyükelçi Zvanko Mucunski, konuşmasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine geniş yer ayırdı. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimden dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Mucunski, “Biz bu olaydan sonra Türkiye’nin daha güçlü şekilde ayakta duracağına inanıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra gelecekte demokrasiyi yıkmak isteyenlerin umutları kırıldı” dedi. Türkiye’nin Makedonya’nın sekizinci büyük ekonomik ilişkisi olan ülke olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Zvanko Mucunski, “ İki ülke arasındaki ticari hacim 400 milyon avro biz bunu 1 milyar avroya çıkarmak istiyoruz. Biz bunun için çalışacağız” şeklinde konuştu.