Menderes Belediyesi, İzmir’in Avrupa Birliği (AB) tarafından gerçekleştirilen hibe programından yararlanmaya hak kazanan tek belediyesi oldu.
Avrupa Birliği tarafından düzenlenen Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programına başvuran Menderes Belediyesi, projesi ile hibe programından yararlanmaya hak kazandı. Menderes Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile projeye 600 bin liralık maddi destek sağlanacak.
Elde edilen hibe kapsamında gerçekleşecek çalışma ile ilçedeki zor yaşam çevreleri, işsizlik, göç ve düşük eğitim seviyesi gibi olumsuzlukların giderilebilmesi için dezavantajlı konumda olan 24-65 yaş grubundaki kadınların, turizm sektörünün ürün ve insan kaynakları ihtiyaçlarına yönelik temel ve mesleki eğitim kursları ile katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale getirilmesi, gelir elde etmelerine ve istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanması hedefleniyor.
8 alanda eğitim
Menderes Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşecek proje kapsamında, kadınlara 8 farklı alanda eğitim verilerek istihdam şansı elde etmeleri sağlanacak. Cam füzyon, gümüş işleme (kazaz örücülüğü), otel ve restoranlara yönelik servis, İngilizce, girişimcilik, temel bilgisayar, iletişim eğitimlerinin verileceği projede işletmecilik ile iş geliştirme seminerleri de düzenlenecek.
İzmir’de tek
Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından 2014 yılı sonunda başvurusu yapılan çalışma, Türkiye genelinde toplamda bin 500 başvuru arasından seçilen 37 başarılı projeden birisi olmaya hak kazanırken, İzmir’de belediye olarak sadece Menderes Belediyesi hibeden yararlanacak.
Projeler ile yola devam
AB hibe programından ilk kez yararlanacaklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Belediye olarak daha önce İZKA’dan hibe almaya hak kazanmıştık. Aldığımız hibe ile Menderes’te ‘Tek Tuşla Menderes’ projesini başlatarak, ilçenin ve belediyemizin bilişim altyapısını geliştirmiştik. Şimdi de AB hibe programından yararlanmaya hak kazanan İzmir’de tek belediye olduk. Projemiz ile kadınlarımızın istihdamına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İnşallah bu tür projeler ile yolumuza devam edeceğiz. AB hibe programının Menderes’e kazanılmasında başta Etüt Proje Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.