Menderes Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenecek Menderes Deve Güreşleri Festivali 18-19 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Menderes Deve Güreşleri Festivali bu hafta sonu Çileme Mahallesinde düzenlenecek. Yörük kültürünün bir parçası olan festivalde tülü cinsi 100 deve güreşecek. Ege Bölgesinin dört bir yanından getirilen develerin güreşeceği etkinlik ücretsiz olacak.

Renkli görüntüler oluşacak

Festival kapsamında 18 Şubat Cumartesi günü kortej yürüyüşü ve yaren gecesi düzenlenecek. Menderes Kaymakamlığı önünden başlayacak ve Menderes Belediyesi önünde son bulacak kortej yürüyüşüne ilçe protokolü ve vatandaşların yanı sıra mehter takımı ve halk dansları ekipleri de eşlik edecek. Akşam Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Sarayında gerçekleşecek yaren gecesinde ise halk müziği ziyafeti yaşanacak. 19 Şubat Pazar günü ise Çileme Mahallesinde özel olarak hazırlanan alanda gün boyu deve güreşleri gerçekleşecek.

Alan hazır

Deve güreşleri için Çileme Mahallesinde ki eski top sahası belediyenin fen işleri ekipleri tarafından özel olarak hazırlandı. Etkinliğe katılacak vatandaşların güreşleri rahat şekilde izleyebilmesi için alana özel olarak tribün kuruldu. Dozerle çevre düzenlemesinin yapıldığı alanda tel örgü ve beton direkler sağlamlaştırılırken, saha etrafı kilit parke ve tretuvar ile döşendi. İdari bina ve tuvaletlerin yapıldığı alan, aydınlatma direklerinin yerleştirilmesiyle hazır hale getirildi.

“Kültürümüzü yaşatıyoruz”

Festivalle alakalı konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak yörük kültürümüzü yaşatmak adına deve güreşlerini ilçemize kazandırmıştık. Festivalimizin bu yıl 3.’sünü gerçekleştireceğiz. Güreşler örf ve adetlerimizi yaşatmanın yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Çileme Mahallemizde gerçekleştireceğimiz festivalimiz için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Etkinliğimiz cumartesi günü kortej yürüyüşüyle başlayıp, yaren gecesiyle devam edecek. Pazar günü ise Çileme Mahallemizde özel hazırladığımız alanda gerçekleşecek güreşlerle devam edecek. Tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz” diye konuştu.