Toplu iş sözleşmesinin imza töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, taşeron işçi statüsünde olmayan tek belediyenin Menemen Belediyesi olduğunu ifade ederek, "Bir tane taşeron işçi olmadı, olmayacak da" dedi.
İzmir’in Menemen ilçesinde, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol katılımıyla belediye personellerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törende konuşan Başkan Şahin, Türkiye’de taşeron işçi statüsünde olmayan tek belediyenin Menemen Belediyesi olduğunu ifade etti. "Bir tane taşeron işçi olmadı, olmayacak da" diyen Şahin, "Menemen Belediyesi çalışanları, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in güvencesindedir. Bundan daha büyük kadro yoktur" dedi.
Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise iş güvencesinin yok edilmek istendiğini öne sürerek, "Bugün burada nasıl bir aile gibi bir olduysak, yarın alanlarda yine bir olmak zorundayız. Çünkü geleceğimizi çalmak, iş güvencemizi yok etmek istiyorlar. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Ümit ediyorum ki bu toplu sözleşme hem sendikal mücadelemize ışık tutacak, hem de burada bütün çalışma arkadaşlarımı mutlu edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından iş sözleşmesi alkışlarla imzalandı. Törende yapılan çekilişte de üç işçi Fethiye ilçesinde tatil hakkı kazandı.