Menemenli araştırmacı ve yazar Oktay Özengin, 6. kitabı ’Menemen Tarihi Albümü’ adlı kitabını okuyucusuyla buluşturdu.
Menemen tarihine yönelik kitapları ve araştırmaları ile tanınan araştırmacı ve yazar Oktay Özengin, yeni kitabını Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde tanıttı. Büyük ilgi ile karşılanan ’Menemen Tarihi Albümü’ isimli kitap, herkesin takdirini topladı. Kitapta, 1900 ile 2000 yılları arasında çekilmiş bin 325 adet tarihi fotoğrafların bulunduğu, kitabın Oktay Özengin’in 30 yıl içinde arşivinde topladığı fotoğraflardan derlendiği belirtildi.
Araştırmalarını yurt içinde ve yurt dışında sürdüren Özengin, Menemen Tarihi Albümü adlı kitabı için tüm ilçenin seferber olduğunu belirterek, "Başta Menemen Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere esnaflarımız, firmalarımız ve değerli hemşehrilerimden gelen destekle yazdığım ve Menemen Tarihini fotoğraflarla anlattığım son kitabım eminim ki, Türkiye’de belki de dünyada en çok tarihi fotoğrafın yer aldığı kitaplar sıralamasında ilk sıralara girecek düzeyde. En eskisi 1900 yılına ait olan kitabımdaki fotoğrafları inceleyenler bazen hüzünlenecek, bazen de gözyaşlarına hakim olamayacak, lakaplarıyla anılan Menemenliler listesini okuyanlar ise tebessümlerini gizleyemeyecek" dedi.
Araştırmacı ve yazar Oktay Özengin, 6 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip Menemen’e bir müzenin kurulması gerektiğini de dile getirerek, "Arkeolojik müze olmasa da bir kültür müzesi şart. Atalarımızdan emanet kalan türlü türlü eşyalar evlerimizin bodrumlarında veya bir köşesinde hatıra diye saklanıyor. Elbette ki hatıralar önemli. Ancak bu eşyaların bir müzede toplu olarak sergilenmesi binlerce kişi ile paylaşılması çok daha güzel olur. Bu konuda Menemen Belediyesi ile ön çalışmalar yapıyoruz. Mutlaka bir kültür müzesini Menemene kazandıracağız" şeklinde konuştu.