Menemen kuru üzüm üreticileri bilgilendirme toplantısı, Menemen’deki Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (UTAEM) gerçekleştirildi.
Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü, Menemen Ziraat Odası, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ile K.F.C. Gıda’nın desteğiyle kuru üzüm üreticilerini bilgilendirme toplantısı yapıldı. Menemen’deki Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (UTAEM) gerçekleşen toplantıya ilçede faaliyet gösteren 300’e yakın üzüm üreticisi katıldı. Açılışta konuşma yapan K.F.C Gıda Tekstil Sanayi İthalat İhracat Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, çiftçilere seslendi. Celep, "Tarım ürünlerini yetiştirirken çevremizi de korumalıyız. Şu anda Çin ciddi bir çevre kirliliği problemi yaşıyor. Bu durum ekonomisini çok olumsuz etkiledi. Biz bu güzel ve zengin ülkemizin sunmuş olduğu değerleri daha dengeli, daha bilinçli kullanarak, çocuklarımız ve çocuklarımızın çocuklarına daha temiz bir çevre bırakmalıyız. Organik üzüm üretmeliyiz. Hedefimiz bu olmalı. Biz K.F.C. olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Firma olarak çiftçilerin emeklerine daha çok değer katmak istediklerini belirten Celep, "Biz K.F.C. Gıda firması olarak siz değerli çiftçilerimizle bütünleşip ’Sözleşmeli Tarım’ projemizi geliştirerek, birlikte büyümek ve gelişmek istiyor, sizlerin ve bizlerin emeklerine daha çok değer katmak istiyoruz. Bu bağlamda siz değerli çiftçi dostumuzun standartlara uygun ve kaliteli ürün üretmenize yardımcı olmak için tüm tecrübemiz ve ziraat mühendisi ekibimizle birlikte bugüne kadar olduğumuz gibi bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız" dedi.
Sektördeki sorunları hep birlikte çözeceklerini ifade eden Celep, çiftçilerden gelen soruları da yanıtladı. Bir çiftçinin, ’Fındığın reklamı yapıldı, satışlar arttı. Üzümün niye yapılmıyor’ sorusuna yanıt veren Celep, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üzümün reklamı için güzel bir çalışma yaptı. Ege İhracatçılar Birliği olarak biz de bu çalışmayı destekliyoruz" diye konuştu.