İzmir Adli Tıp Kurumuna bugün otopsi işlemleri için getirilen Ayfer  Sırma'nın (26) cenazesi yapılan otopsinin ardından tekrar defnedilmek üzere  Karşıyaka Mezarlığına götürüldü.  Otopsi raporunun 1-2 ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

"KİMSENİN YANINA KAR KALSIN İSTEMİYORUM"

Sırma'nın eşi Ozan Sırma (28) AA muhabirine, eşinin ölümünde ihmal  olduğuna inandıklarını, bunu belgelemek için otopsi yapıldığını söyledi.

"Sorumlu olanların cezasını çekmesini" istediğini dile getiren Sırma,  "Eşimin otopsisi bugün bitti. Eşime yanlış müdahale edilmiş. İltihaplı bir  şekilde taburcu edilmiş. 6 gün boyunca iltihap yayılmış. 6 gün boyunca da yanlış  müdahale yapılmış. Çocuğum 40 günü çıkmadı yetim kaldı. Eşimin isteği  doğrultusunda beyin ölümü sonrasında 2 böbreğini, karaciğerini ve kalbini  bağışladım. Biz yaşatalım, can verelim diye düşünürken insanların bu kadar  vurdumduymaz davranması çok kötü. Ben olayı Sağlık Bakanlığından gelen  müfettişlere anlattım. Kimsenin yanına kar kalsın istemiyorum. Evim ocağım söndü.  Başkaları bunları yaşamasın." dedi.

 OLAY

Torbalı Devlet Hastanesi'nde sezaryenle kız çocuğu dünyaya getiren  Ayfer Sırma, taburcu olduktan sonra yüksek ateş şikayetiyle aynı hastaneye  götürülmüştü.

Buradaki ilk tedavisinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanesi'ne sevk edilen Sırma müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kadının yakınları, doğum sırasında genç annenin enfeksiyon kaptığını  iddia ederek yetkililer hakkında şikayetçi olmuştu. Sırma'nın eşinin suç  duyurusunda bulunması üzerine Sırma'nın mezarı otopsi için açılmıştı.