Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziemir İlçe Başkanlığı, Andımızın okullarda yeniden okutulmaya başlanması ve darbe girişimi gecesi şehit olan Ömer Halis Demir’in adının bir okula verilmesi için Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’e öneride bulundu.
MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, “FETÖ’ye kurban edilen Andımız varlığımızın ifadesidir. Andımızın okullarımızda yeniden okunması Türk Milletinin 15 Temmuz direnişinin mührü olacaktır. Yasal olarak hiçbir engelin olmadığı bu uygulamanın Sayın Kaymakamımız Yaşar Dönmez tarafından ilçemize hediye edilmesini rica ettik. Bu adım bütün Türkiye’ye örnek olacaktır düşüncesindeyiz. Gaziemirli hemşehrilerimizin öncelikleri, bizim önceliklerimiz ve görevlerimizdir. Çalışmalarımızı Sayın Kaymakamımız Yaşar Dönmez’e ve ilçemizin diğer yöneticileriyle paylaşıyor, çözümlerini bekliyoruz. Şu anda ilçemizi ilgilendiren üç konu bizim için yerel bir gündemdir. Bunlardan biri milli şuur aracımız olan çocuklarımızın okuduğu Andımızın tekrar okunması, diğeri ilçemizde bir okula şehit Ömer Halis Demir’in isminin verilmesi ve Tapu Müdürlüğümüzün Bayraklı’ya taşınacağı meseleleridir” dedi.
"İnşallah devletimiz bu beklentimizi yerine getirir”
Çok zor günler yaşandığını vurgulayan Köksal Koç, “Fakat bu zorlukları aşma yolunda büyük bir azim ve kararlılık taşıyoruz. Millet yolunda azimetten dönmeyen kahramanlarımız var. Bize ışık oluyor, yolumuzu aydınlatıyor ve şuurumuzu açık tutuyor. Alçak FETÖ’cü darbe girişimine karşı bayrak olan isimlerden biri de kahramanımız Şehit Ömer Halisdemir’dir. Şehidimizin isminin ilçemizde de yaşatılmasını istiyoruz. Gaziemir İmam Hatip Lisemiz ve Ortaokulumuzun, yeni yerlerine taşınmasıyla iki okul binamız boşalacak. Bu Okullara şehidimiz Ömer Halis Demir ismi verilmesi konusunda Sayın Kaymakamımıza önerilerimizi sunduk. Bu konuda da ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarımızdan ve halkımızdan çok destek görüyoruz. İnşallah devletimiz bu beklentimizi yerine getirir” diye konuştu.
"Andımızı bize hediye edin"
“Varlığımızın Türk çocukları tarafından her gün seslendirilen haykırışı olan Andımızın FETÖ anlayışla bizlerden alındığını biliyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren MHP Gaziemir ilçe başkanı Köksal Koç, şunları söyledi: “Fakat bu engelleme karşısında hiçbir yasal mani bulunmamaktadır. Sayın Kaymakamımızın bir talimatıyla hem ilçemiz bir hediye almış olur hem de Türkiye’ye ve Türk milletine hakkını teslim etme yolunda yol başçılık yapmış oluruz."
"Tapu Müdürlüğümüz ilçemizde kalsın"
Koç’un Gaziemir ve birçok ilçe için önemli olduklarını savunduğu bir başka çalışma da Gaziemir İlçe Tapu Müdürlüklerinin tek bir merkeze Bayraklı’ya taşınacak olması. Koç, bu konuyla ilgili olarak da “İlçe halkımıza ve bürokratik işleyişimize büyük zarar verir. Bu taşınmanın durdurulması ilçemize büyük fayda sağlayacaktır” dedi.