Fuar İzmir’de 28. kez açılan MODEKO İzmir Mobilya Fuarı ulusal ve uluslararası sektör paydaşlarından büyük ilgi görürken, ilgi gösterenlerin başında bayanlar için mutfak mobilyaları geliyor.

Yılın mobilya trendlerinin belirlendiği MODEKO 28. İzmir Mobilya Fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı. Ev ve büro mobilyalarını inceleyen ziyaretçiler tasarımcılara övgüler yağdırdı. Birbirinden özel stantları inceleyen bayanlar özellikle Mutfak mobilyası stantlarında saatler geçirdi. Mutfak mobilyalarını incelemeye uzun zaman ayıran fuar ziyaretçisi Yeliz Al, mutfağının evinin en üretken ve en karakteristik bölümü olduğunu söyledi. Al, “Evimizin aslında çoğu zaman farkında olmasak da en önemli bölümüdür mutfak. Bir insanı ya da bir aileyi mutfağına bakarak kolaylıkla tanıyabilir, mutfağın görünüşü ve düzeninden sahibinin yaşamına ilişkin ciddi ipuçları elde edebilirsiniz; çünkü mutfaklar yalan söylemez" dedi.

Kendilerine göre mobilyanın bir iş değil sanat olduğunu vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dayanç, bu sanatın oğlu ve torunlarıyla yaşaması için mükemmeliyetçi bir anlayışla çalıştığını söyledi. Tecrübe deryası Dayanç, “Bir mutfağı düzenlerken bilmeniz gereken ilk şey, hazır ve paket halindeki çözümlerin bir mutfağı mükemmel hale getirmek için asla yeterli olmayacağıdır. Her ne kadar bugünün hazır mutfakları büyük ölçüde birbirine benziyor olsalar da, her mutfağın ihtiyacı farklıdır ve bu hazır mutfaklar çoğu kez yeterli olmaz. Bu durumda mutfağınızın özgün koşullarına göre hazırlayacağınız veya profesyonellere hazırlatacağınız tasarımlar çok daha iyi sonuç verecektir. Bir mutfağın sahibine özel ve onun karekterini yansıttığı düşüncesiyle oluşturulan mutfaklar beklenenin çok daha üzerinde başarıyı beraberinde getirir" şeklinde konuştu.

MODEKO 28. İzmir Mobilya Fuarı Fuar İzmir’de 5 Mart akşamına kadar sürecek. Organizasyon son gün diğer günlere göre bir saat erken olan 18.00’de kapanacak.