İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Çeşme Temsilcisi Hakan Güvener, kendilerinin devletle mükellef arasında köprü görevi yaptıklarını söyledi.

28 yıl önce kabul edilen, 3568 sayılı Meslek Yasası nedeniyle her yıl kutlanmaya başlanan 1 Mart Muhasebeciler Günü, Çeşme’de düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Çeşme’deki Mali Müşavir ve Muhasebeciler de, Cumhuriyet Meydanında bir kutlama töreni düzenledi. Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Çeşme Temsilcisi Hakan Güvener, kendilerinin mükellef ile devlet arasında bir köprü görevi üstlendiklerini belirterek, "Yılın 365 günü devlet ile mükellef arasında köprü olarak mesleğimizi yapıyoruz. Meslek mensuplarının anılması, anlaşılması ve anlatılması adına bugünü 101 bini aşkın meslektaşımızla beraber kutluyoruz. Muhasebe, ekonomik hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ağır çalışma şartları, sorumluluğu alınan vergi mükellefleri için katlanılan cezai riskler, global ve yerel ekonomik sıkıntılarından en başta etkilenen kesim olarak tahsilatta yaşanan zorluklar ve katlanılması gereken geçim sıkıntıları, bu mesleğin beden ve ruh sağlığı el verdiği sürece icra edilebilir olması, sürekli eğitimden geçip güncel donanımla meslek mensubunun kendisini geliştirmek zorunda olduğu bir mesleği icra ediyoruz. İşte bu yüzden muhasebecilik bir onur mesleğidir” dedi.

Konuşmanın ardından, muhasebe mesleğinde 15 yıl ve üzeri sürede çalışan Fatih Topal, Esra Ergin, Deniz Yakar, İlknur Erkan, Sertaç Çilcan, Özlem Özbek ve Özlem Şenaylar’a onur belgeleri verildi. Tören, Atatürk Anıtının önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.