Yönetim Danışmanı ve bilgisayar mühendisi Senem Kılıç’ın, Bilgisayar Mühendisi kardeşi Yunus Emre Aslan ile birlikte kurduğu OmegaBigData, yoğun rekabet ortamındaki şirketler için geliştirdikleri teknolojik çözümlerle dünya devlerine bayi ve müşteri sadakati sağlıyor.
Günümüz rekabetçi pazar ortamında şirketler arası mücadele şartları çeşitlenerek ağırlaşırken, şirketlerin sürdürülebilirliğini sağlaması da git gide zorlaşıyor. Rekabet ortamında yeni müşteri kazanmak kadar eldeki müşteriyi korumanın önemi de artıyor.Satış-pazarlama ağında rol alan paydaşların memnuniyeti ve ortak hareket etme bilincini geliştiren, kendisi büyürken paydaşlarının da doğru orantılı büyümesini sağlayabilen ve aynı zamanda oluşturduğu müşteri sadakatiyle mevcut müşterisini elinde tutmayı sağlayan firmalar ise pazarda sürdürülebilir başarıyı yakalıyor.
Sektördeki bu önemli ihtiyacı fark eden Yönetim Danışmanı ve Bilgisayar Mühendisi Senem Kılıç’ın, Bilgisayar Mühendisi kardeşi Yunus Emre Aslan ile 8 yıl önce Türkiye’nin silikon vadisi Bilkent Cyberpark’ta kurduğu ve şu an İstanbul, Ankara, İzmir ve Washington’daki ofislerinden hizmet veren OmegaBigData Driven Commerce, şirketlerde sadakat sistemleri oluşturuyor. Veri madenciliği, gamification teknolojileri, kampanya süreçleri, mobil uygulamalar ve müşteri sadakat sistemleri üzerine uzmanlaşmış olan Omega Bigdata, Türkiye’de ve Dünya’da sektöründe lider firmaların teknolojik çözüm ortaklığını üstleniyor.
“Tüm paydaşların kazanacağı sistem kuruyoruz”
Yönetim Danışmanı ve Baş Denetmen Senem Kılıç, işletmelerin satışa giden yolda doğru stratejiyi belirlemelerinin önemine dikkat çekti.
Günümüz rekabetçi pazar koşullarında işletmelerin ürünlerini klasik yöntemlerle, ya direkt son tüketiciye ya da bayileri, tali bayileri ve aracı referans grupları aracılığıyla müşterilerine ulaştırarak pazarlama yapmaya devam ettiğinin altını çizen Kılıç, bu faaliyetler sırasında üreticinin satışını artırabilmesi için bu paydaşların da kazanarak büyümesine katkı koyacak stratejiler oluşturduklarını dile getirdi.
“Şirketleri bir adım öne çıkarıyoruz”
OmegaBigData olarak üretim aşamasında yer alan fabrikaların satış ve dağıtım kanallarını organize ettiklerini aktaran Senem Kılıç, “Satış-pazarlamada görev alacak kişileri motive edecek unsurlar bularak onları bir arada tutacak ve satış yapmaya ya da ürünü tüketmeye teşvik edecek sürdürülebilir motivasyon oluşturuyoruz. Bu sayede akıllı kampanya üretmek, doğru raporlar almak, verimli satış politikaları geliştirmenin yollarını açıyoruz. Ürünün üretildiği noktadan, bayi ve son tüketicisine kadar değdiği, dokunduğu bütün paydaşlar tarafından tercih edilmesi için kazanç havuzu oluşturup bayileri, çalışanlarını, işletmenin kendi satış ekibini, satış sonrası hizmetleri, tali bayi çalışanlarını içine alan bir dünya kurarak markayı itibar yönetiminde rakipleriyle olan yarışta bir adım öne çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası hizmet ağı
OmegaBigData Kurucularından Omega Çözüm Genel Koordinatörü Yunus Emre Aslan da dünya genelinde lider markaların Türkiye satış kanallarında 8 yıldır hizmet verdiklerini dile getirdi.
Bayi sadakati, bayi çalışan sadakati, müşteri sadakati oluşturma stratejilerinde lider marka olarak yerel ve uluslararası ticarette İstanbul, Ankara, İzmir ve Washington ofisleriyle hizmet vermeye devam etiklerini kaydeden Aslan sözlerine şöyle devam etti:
“Müşteri sadakati yönetimine üç açıdan yaklaşıyoruz; müşteri odaklı yaklaşım, mağazaya-sektöre destek olmak ve ölü zamanları canlandırmak. Bu üç açıdan bakıldığı zaman, sadece müşteriyi mutlu edecek bir kurgu yeterli değil; kesinlikle işin içine mağazaların memnuniyeti de dahil edilmeli. CRM süreçlerinde birincil başlangıç noktası müşterilerimizi doğru şekilde segmente edebilmek ve mağazalara daha fazla ciroyu getirecek doğru hedef grupları tespit etmektir. Hedef grupları seçtikten sonra o hedefe gidecek metotları belirlemek gerekiyor. Hangi müşteri grubuna nasıl yaklaşılmalı, hangi dönemlerde ne gibi etkinlikler yapılmalı gibi önerilerimizi sunuyoruz. İkinci önemli bakış açısı ise mağaza ve sektörü hareketlendirmeye yönelik yaklaşımlarla ilgili. Bu sistemler ancak ve ancak mağazalara katkı sağladığı, onlara yeni müşteriler kazandırdığı zaman uzun soluklu olabilir. Sistemimizde mağazaları mutlu edecek, onlara destek olmayı hedefleyen onlarca farklı süreç bulunuyor.”