Halkların Köprüsü Derneği, basın açıklaması yaparak İzmir’in Basmane ve Kapılar bölgesinde yaşayan mültecilerin gıda sorununu çözmek için dayanışma çağrısında bulundu.
Halkların Köprüsü Derneği, İzmir’de zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mülteciler için hazırlanan acil ihtiyaç listesini kamuoyu ile paylaştı. Toplanacak yardım malzemeleri, Basmane ve Kapılar bölgesindeki ihtiyaç sahibi mülteci ailelere dağıtılacak.
“Yardımlarda ciddi azalma oldu”
Bölgede yaşayan mültecilerin çoğunun işsiz olduğunu ve yardımlarla hayatta kaldıklarını belirten Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, “Özellikle son iki haftadır yardımlarda ciddi bir azalma oldu. Özellikle Basmane ve Kapılar bölgesinde yaşayan mülteci ailelerden ciddi bir gıda talebi var. Zaten bu insanların çoğu işsiz. Komşularının ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla ihtiyaçları gideriliyordu ama son 2-3 haftadır o yardımlar büyük oranda kesildi. Bu elbette Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gelişmelerle de alakalı olabilir. İnsanların gündemi değişti. Acil bir ihtiyaç listesi belirledik. Hızlı bir şekilde organize etmeye çalışıyoruz. Halkların Köprüsü Derneği ve Basmane Kapılar Dayanışma Evi üzerinden kuru gıda, çocuk bezi gibi temel ihtiyaçları toparlayıp önümüzdeki hafta dağıtım yapacağız. Acil olarak bulgur, makarna, pirinç, yağ, salça, şeker, bebek bezi ve bebek maması ihtiyacı var. Yardım malzemelerini hem derneğimize hem de Basmane Kapılar Dayanışma Evi’ne bırakabilirler” dedi.
İhtiyaç listesi
Derneğin hazırladığı ihtiyaç listesinde; gıda malzemesi, çocuk bezi, bebek maması ve sütü, hafif taşınabilir yer kaplamayan bol enerjili yiyecek ve konserve, kadın pedi, sabun, Islak mendil, anti bakteriyel el temizleme jeli, anti bakteriyel saç bonesi ve kolonya gibi kişisel hijyen malzemeleri yer alıyor. Yardımda bulunacak kişilerin 1439 Sokak No: 9 Daire: 2 Alsancak adresindeki Halkların Köprüsü Derneği ve Etiler Mahallesi 1270 Sokak No:8 Kat 1-2 Kapılar/Basmane adresindeki Kapılar Dayanışma Evi’ne yardımları bırakması gerektiği belirtildi.