Konak Belediyesi’nin yaz boyu düzenlediği günü birlik deniz gezilerinin kapanışı Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin bileşenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Güne çam ağaçlarıyla kaplı Gümüldür Tabiat Parkı’nın temiz havası eşliğinde kahvaltı yaparak başlayan konuklar, daha sonra denize girip bol bol güneşlendi.
Gümüldür Tabiat Parkı’na yapılan deniz gezisine Görme Engelliler Derneği, Kas Hastalıkları Derneği, Otistik Çocukları Koruma Yönlendirme Derneği, Multipl Skleroz (MS) Derneği, Engelli Emekliler Derneği’nden üyeler ve aileleri katıldı.
Sağlık ekibi takip etti
Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen gezi sayesinde mutlu bir gün geçiren engelli bireyler için gün boyu bir sağlık ekibi de hizmet verdi. Denize girip, güneşlenen konukların yaşanabileceği olası kazalarda kullanılmak üzere bir ambulans da alanda bekletildi. Tansiyonu çıkan konukların ölçümleri sağlık görevlilerince yapıldı, gerekli müdahalelerde bulunuldu. Verilen öğle yemeği molasının ardından denizin keyfini çıkarmayı sürdüren katılımcılar, bir günlük de olsa tatil yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Güzel bir gün geçirdiler
Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Avukat Nurdan Anlı, Konak Belediyesi’nce düzenlenen günü birlik deniz gezisi sayesinde engelli bireylerin ve ailelerinin keyifli bir gün geçirdiğini söyledi. Geziye katılanların oldukça memnun kaldığını belirten Anlı, “Engelli bireylerin eğitim, istihdam ve sosyal alanlardaki erişimi gibi tatile gitmeleri de her zaman mümkün olmuyor. Bugün Gümüldür’e deniz gelen üyelerimiz ve bileşenlerimiz için güzel bir gün oldu. Herkes çok memnun kaldı. Teşekkür ederiz” dedi. Multipl Skleroz (MS) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Oktay da Kent Konseyi Engelli Meclisi’ne ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek, çok güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.