İzmir’de, eğitim ve sağlık alanında yaptığı katkılarla ön plana çıkan Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir’in dört camiinde şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutup lokma döktürdü.
Nevvar Salih İşgören Vakfı, Kutlu Doğum Haftası içinde şehitleri unutmadı. İzmir Müftülüğü ile işbirliği yapan ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Genel Koordinatör Berna Şahin ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun katıldığı törenle protokol imzalayan vakıf, kentin dört büyük camiinde program düzenledi. Programda, Konak Hisar Camii, Karşıyaka Kemalpaşa Camii, Buca Yıkıkkemer Camii ve Bornova Merkez Hüseyin İsabey Camii’nden cuma namazı öncesi şehitler ile vakıf kurucuları Nevvar ve Salih İşgören için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutup namaz sonrası da lokma döktürüldü. Ayrıca hazırlanmasına Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın katkı koyduğu kitaplar da dört camide dağıtıldı. Hisar Camii’ndeki programa, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ile Nevvar Salih İşgören Vakfı yöneticileri de katıldı. Vakıf yönetim kurulu başkan yardımcısı Erol Urgun, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirterek, "Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak böyle bir dönemde şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Nevvar Salih İşgören Vakfı, geçtiğimiz hafta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulma çalışmaları devam eden Gen Araştırma Merkezi’nin tamamlanması için İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katıldığı bir törenle 2.5 milyon liralık bağış protokolü imzalamıştı.