İzmir’in Ödemiş ilçesindeki yağan yağmur büyük zarara yol açarken, iftar saatinde başlayan ve 1 saat kadar süren yağış sonucunda çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak, kenti etkisi altına aldı. Etkili yağış adeta hayatı felç ederken, akşam saatlerindeki yağmurda çatılan uçtu, ağaçlar devrildi. Yağmur nedeniyle kanalizasyon kapakları tıkanınca cadde ve sokaklar göle döndü. Özelikle Kurucuova ve Kaymakcı mahallerinde maddi hasarın büyük olduğu belirtildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yağış sonucu meydana gelen mağduriyetleri gidermek adına ekiplerin sabaha kadar mücadele ettiklerini söyledi. Badem, “Kaymakçı mahallemizde yağan aşırı yağış, hepimizi korkuttu. Yağış sonrası ekiplerimiz hemen gerekli müdahaleyi yaptı. Tıkanan kanallar iş makinelerimizle temizlendi. Sabah saatlerinde de ekiplerimiz sokakları temizledi. Can ve mal kaybı olmaması bizleri sevindirdi" dedi.

Kurucuova ve Kaymakçı’da hasar büyük

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Koordinatörü Cumhur Şener de, “Kurucuova ve Kaymakcı mahallerimizde kısa sürede ani ve hızlı şekilde yağan yağmur hasara sebep oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekiplerimiz ve dereler müdürlüğü ekiplerimiz tıkanan kanallara anında müdahale ederek vatandaşa yardımcı olmuşlardır. İZSU Dereler Müdürlüğü ekiplerimiz Kaymakçı girişindeki derinin taşıdığı malzemeleri temizlemek için sabaha kadar mücadele etti. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Emeği geçen ekip arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.

Mısır ve salatalık tarlaları zarar gördü

Kaymakçı Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı da, ovada büyük zararın meydana geldiğini belirterek, “1 saat süren yağış, can kaybına mal olmadı; fakat mala zarar geldi. Tesellimiz cana gelmemesi oldu. Mahallemizin içinden geçen dereler taştı, sokaklar çamura döndü. Bu sorunu birkaç yıldır yaşıyoruz. 2015 yılında yaşanan sel felaketini aynı korkuyu Cumartesi gecesi tekrar yaşadık.”

Yağış sonrasında tarlalarda da zarar meydana geldiğini belirten Tatlı, “Özellikle mısır ve salatalık tarlaları zarar gördü. Toprak suya doygun olmadığı için yağış sonucunda meydana gelen birikintiler sabaha kadar çekti. Fakat mısır ve salatalık ürünü büyük zarar gördü. Salatalık üreticisi bu yıl sıkıntı çekecek. Siyah erek üreticisi de mağdur oldu” şeklinde konuştu.