İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen toplulaştırma çalışmaları kapsamında 200 kişi yeni tapularına kavuştu.
Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen toplulaştırma çalışmaları kapsamında tapu töreni düzenlendi. Türkönü Mahallesindeki törende 200 vatandaş tapularını aldı. Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten DSİ 2.Bölge Müdürü Yardımcısı Zafer Akın, "Beydağ Barajının tamamlanmasıyla başlayan toplulaştırma çalışmalarımızda bugün önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu projede 537 kilometre boru döşeniyor. Türkönü Mahallemizde 297 hektar yani 2 bin 970 dekarlık alan projeye dahil oldu. İşleyiş olarak Türkönü Mahallesi önem arz ediyor. Genelde sulama projelerinde üreticimizin ürün ekmesi, tesislerin olması gibi sorunlar da yaşanıyor. Bilindiği gibi 2009 yılında Beydağ Barajının su tutmasıyla artık suyumuzda hazırdı. Toplulaştırma ile ziraatçılık daha modern hale ve daha ekonomik sulama imkanına dönüşüyor. Bu proje tüm Türkiye’ye örnek bir projedir. Tamamı kapalı ve basınçlı su sistemimiz hizmet veriyor. Ayrıca parsellerin ulaşımında 12 km yeni yol yapılmıştır. Parsellerimiz en iyi ve düzgün şekilde tescil edildi. Buna göre 264 parsel sayımız 203 adede dönüştü. Metrekare olarak konuşmak gerekirse 11 bin 250 metrekare alan 14 bin 631 metrekareye çıkmış oldu. Ortak katılım payı olarak vatandaşlarımızdan sadece yüzde 3,1 kesinti yapıldı. Alan içerisinde sabit tesis 125 adet iken yüzde 123,11 nokta kalarak toplulaştırma başarısı da yakalamış olduk. Bugünde tapusunu alacak olan vatandaşlarımıza, Türkönü Mahallemize ve Ödemiş’e hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Düzenlenen toplu tapu törenine, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, DSİ 2. Bölge Müdürü Yardımcısı Zafer Akın, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Ethem Yalçın, Türkönü Mahalle Muhtarı, Ümit Bacak, daire amirleri, oda ve dernek başkanları ve mahalle sakinler katıldı.