İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Ulusal Güvenli Kan Temini programı kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ve Türk Kızılay’ı işbirliği ile Ulusal Güvenli Kan Temini programı kapsamında bir toplantı düzenlendi. Programda slayt sunumu eşliğinde katılımcılara kan bağışı ve Türkkök projesi hakkında bilgiler veren Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, bazı bilgiler aktardı. Gök, kan bağışı konusunda Ödemiş’in ve Küçükmenderes bölgesinin çok başarılı olduğunu kaydederek, tüm vatandaşlara teşekkür etti. Programda konuşan Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Osman Cengiz, Ödemiş’te çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Kent Konseyi Başkanı Funda Yoldaş ise şöyle konuştu:
“Bir yakınımızın rahatsızlığı sonrası yaşadığı sıkıntılardan çok etkilenmiştim. Zaten kan bağışı ya da kök hücre konusunda duyarlıydım. Bu konunun önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir bilgilendirme toplantısının yapılmasın da önem arz edeceği düşüncesiyle belediyemiz kent konseyimiz ve Kızılay’ımız iş birliği ile bu toplantıyı düzenledik" dedi.
Ödemiş Nikah Salonunda yapılan toplantıya, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş, Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Osman Cengiz, Kızılay Ödemiş Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, daire müdürleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.