İzmir’in en yoğun traktör sayısının olduğu Küçükmenderes havzasında traktör römorklarına ücretsiz reflektör montajı yeniden başladı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından projelendiren çalışmada Ödemiş ve bölgesinde Ödemiş Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliğine bağlı trafik ekipleri traktör sürücülerini eğitimler veriyor, römorklara ücretsiz reflektör montajı yapıyor. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tarlalardaki üretim faaliyetlerin arttığını buna bağlı olarak da birçok traktörün gece-gündüz karayolunda olduğunu belirten yetkililer, amaçlarının traktör kazalarının önüne geçmek olduğunu belirtti. Özellikle gece saatlerinde yaşanan traktör kazalarının birçoğunun ölümle sonuçlandığını belirten yetkililer, traktör sürücüsü üreticilere traktör ışık sistemi ile reflektörün önemini hakkında mahallelerde eğitim çalışması yaptıklarını söyledi. Son iki yıldır devam eden çalışmada geçtiğimiz yıl da İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ve diğer kurum ve firmalar ortaklığında Ödemiş’te güvenli traktör toplantısı düzenlenmiş, toplantı sonunda römorklara reflektör montajı yapılmıştı.
“HAVZADA 20 BİN TRAKTÖR VAR”
Yetkililer, “İzmir İl Emniyet Müdürlüğümüzün kırsal kesimde güvenli traktör adı altında başlattığı projemiz iki yıldır Küçükmenderes havzasında devam ediyor. Küçükmenderes havzası tarım üretiminin çok yoğun şekilde yaşandığı bir yer. Buna bağlı olarak da traktör sayısı fazla durumda. 20 bine yakın traktörün olduğunu biliyoruz. Projemizde yaşanan traktör kazalarının önüne geçmek ve güvenli traktör kullanmak hedefimiz halinde. Bunun için mahallelerimizde üreticilerimize güvenli traktör kullanımı ve traktör ışık sisteminin önemi hakkında eğitimler veriyoruz. Yine iki yıldır devam eden traktör arkasındaki römorka reflektör montajımız bu yıl da başladı. Bugüne kadar 200’den fazla traktörü reflektör montajı yapıldı. Reflektörün özellikle gece trafikte ne kadar önem arz ettiğini herkes biliyor. Bugüne kadar yaşanan traktör kazalarında en çok reflektör ve ışık sisteminin olmaması etken oldu. Bu durumun önüne geçmek traktör kazalarını en aza indirmek için eğitim ve reflektör montajı çalışmamız devam edecek" dedi.