Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ödemiş Öğretmenevi’nin ortaklığında gerçekleştirilen Satranç ve Mangala Turnuvalarının ilki gerçekleştirildi.
Ödemiş’te zeka oyunları ile ilgili farkındalık oluşturmak için başlatılmış olan etkinlik, her hafta Cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında Ödemiş Öğretmenevi’nde düzenlenecek. Turnuvalarla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci, “Zeka Oyunları konusunda farkındalık oluşturmak üzere düzenlediğimiz Satranç ve Mangala Turnuvalarımız 7-29 yaş grubundaki gençlerimize yönelik olarak her hafta 10.00-14.00 saatleri arasında Ödemiş Öğretmenevinde devam edecektir. Saat 10.00’dan itibaren kayıtların alınmasıyla başlayan mini turnuvalarımız Satranç Antrenörü Hasan Kaya ve Eğitim Uzmanı Mustafa Türe nezaretinde sürdürülmektedir." dedi.
Başvuruların alınmasından sonra gençlerin kategorilere ayrılacağını belirten Cebeci, "Daha sonra satranç ve mangala turnuvalarına geçilecektir. Mini turnuvalar neticesinde dereceye giren gençlerimiz madalya ve değişik ödüllerle onurlandırılmaktadır. Bu organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan kurumumuz personeline, Ödemiş Öğretmeni personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zeka oyunları ile eğlenceli vakit geçirmek isteyen bütün gençlerimizi de etkinliğimize davet ediyorum.” diye konuştu.