Avrupa Birliği (AB), erasmus projeleri kapsamında Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesinin iki projesini onayladı. Projeyle öğrenci ve öğretmenler, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gidecek.
İzmir’de, erasmus projeleri kapsamında beş devlet okulunun toplamda 12 projeyle başvurduğu Avrupa Birliği (AB) projelerinde Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi sürprizi yaşandı. Okulun başvurduğu projeler arasından ikisi onaylanarak kabul edildi. Okul Müdürü İlhan Koca, projeyle öğrenci ve öğretmenler, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gideceğini ifade ederek, iki projesinin birden karşılık bulmasından dolayı gururlu olduklarını söyledi.
Koca, "Avrupa Birliği erasmus projeleri kapsamında okulumuzdan iki çalışma kabul gördü. Öncelikle sabırla bu işi yürüten öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okul olarak daha öncede 3-4 projemiz onanmıştı; ancak bütçe karşılığı yoktu. Bu sefer onanan projelerimizin 30 bin Euro bütçe karşılığı var. İzmir’de beş devlet okulunun katıldığı geri kalanların özel okul olduğu toplam 12 projenin içerisinde iki projenin bizim olması Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesinin farklılığını ortaya koymuştur. İki yıl sürecek olan projelerimizde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gidecekler. Yine bu projeler kapsamında 50 civarında yabancı öğretmen ve öğrencimizi de Ödemiş’te misafir edeceğiz" dedi.