Lise ve üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Uğur Okulları Bornova ve Gaziemir Kampüsleri’nde uzman rehber öğretmenler tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. TEOG için 15-25 Temmuz tarihleri arasında, LYS için 20-30 Temmuz tarihleri arasında verilecek danışmanlık hizmetinden tüm öğrenciler ücretsiz yararlanabilecek.
İzmir’de iki kampüsü bulunan Uğur Okulları’nın rehber öğretmenleri, öğrencilerin doğru lise ve üniversite tercihi yapmaları için yanlarında olacak. Her iki kampüste toplam 10 öğretmenle yapılacak tercihlerle, öğrencilere puanlarına göre istedikleri lise ve üniversitelere yerleştirilmeleri için rehberlik yapılacak. Öğrenciler TEOG puanına göre Uğur Okulları’ndan burs da alabilecek.
“Öğrenciye baskıcı davranmayın”
Tercihlerle ilgili bilgi veren Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, “Şu anda yapılması gereken en önemli şey okul araştırması yapmak. Çünkü tercih süreci çok uzun bir süreç olmayacak. Velilerin ve öğrencilerin bu süreç içerisinde doğru karar verebilmesi için okul araştırmaları yapmaları, en uygun okulu bulmaları ve buna göre de tercih listelerini oluşturmaları gerekecek. Bu süreçte öğrenciye sınav sonucuyla ilgili baskıcı davranmamak, öğrenciyi desteklemek gerekiyor. Öğrencinin bu başarısından alacağı dersleri olumlu değerlendirerek lise hayatına doğru bir adım atmalarını sağlamaları gerekecek” dedi.
“Anne babalarının güvenine ve desteğine ihtiyaçları var”
Lise tercihi kadar üniversite tercihinde de veliden çok öğrencinin istekleri doğrultusunda tercih yapmaları gerektiğine dikkat çeken Kösegil, “Öğrencilerin bu dönemde anne babalarının güvenine ve desteğine ihtiyaçları var. Eğer onlar bu güveni ve desteği çocuklarına verirlerse çocukları yaptıkları tercihlerden pişmanlık duymazlar. Tercih yaparken üniversitelerin çok iyi araştırılarak öğrencinin istek ve hedeflerine uygun tercih yapılması çok önemli” diye konuştu.
Lise tercihleri 25 Temmuz, üniversite tercihleri 2 Ağustos’a kadar yapılabilecek.