İzmir Yardımseverler Derneği Kuşçular İlköğretim Okulunda öğretmen Ayşe Aktaş anısına ağaç dikimi gerçekleşti. Urla Belediyesi’nin de 10 ağaç fidanı hediye ettiği etkinlikte toplam 26 meyve ağacı fidanı dikildi.

1 Ekim 2016 yılında vefat eden öğretmen Ayşe Aktaş anısına yapılan ağaç dikimi etkinliğine Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Sivil Toplum Kuruluşu ve öğrenciler katıldı.

Ağaç dikiminin ardından öğrenciler, öğretmenlerine yazdığı şiiri seslendirdi.

Programda konuşan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Öğretmenler bu toplumun değerlerini yetiştiren çimentolardır. Bugün bunun bir örneğini görüyoruz. Ayşe öğretmenimiz hepimizi bir araya getirdi. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Hayat hepimizi farklı yerlere konumlandıracak. Bu köyde yaşayanımız olacak. Farklı yerlerde yaşanyalarımız da olacak. Ama bir sınıf simgesi olarak bu ağaçlara sahip çıkın. İlerde yolunuz Urla’nın Kuşçular Köyü’ne düştüğünde okul ziyaretinizde bu ağaç bizim sınıfımızın ağacıydı, biz bunu hep beraber diktik diye hatırlarsınız. Hepinize güzel, apaydınlık gelecekler diyorum” dedi.