Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda tüm emniyet teşkilatının katıldığı bir tören düzenlenerek, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından, Boyalık Otel’de, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Kuytu, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Salih Orbay, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Belediye Spor Kulübü Başkanı Aydın Cengiz, 16 Eylül Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaaslan, emniyet teşkilatı mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, davetlilere yaptığı konuşmada, yaşanan son terör olaylarına değinerek, “Ülkemizde güvenlik güçlerinin varlığı, bulunduğumuz coğrafyadan dolayı son derece önemli. Biz bugün burada rahatız. Festivaller yapıyoruz. Ama güneydoğuda güvenlik güçlerimiz amansız bir mücadele veriyorlar. Şehit haberleri alıyoruz. Bizim için belki birkaç cümlelik haber, ama orada güvenlik güçlerimiz bizler için can veriyor. O nedenle, kendi hayatını tehlikeye atan, şehit olan güvenlik güçlerimizin hakkını vermemiz gerekir, onları hak ettikleri gibi saygıyla anmamız gerekir. Alaçatı’da Ot Festivali devam ediyor. 20-30 bin civarında insan Alaçatı sokaklarını doldurup taşırdı. Türkiye’nin birçok yerinden otobüsler dolusu insan geldi. İnsanlar güzel bir hafta sonu geçirmek için orada gezerken, emniyet güçlerimiz bütün hafta boyu hazırlık yaptılar. Güvenliği sağlamak için gece yarılarına kadar çalıştılar. Ne için? Bizim düzenli, güvenli festival yaşamamız için. Dolayısıyla biz burada rahatsak, güvenlik güçlerimize borçluyuz" dedi.
Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ise teşkilatın görev ve sorumluluklarına dikkat çekerek,“Polis, Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır” diye konuştu.
Polis Haftası nedeniyle düzenlenen kokteylde, polis teşkilatına en uzun süredir hizmet veren Osman Cinkılıç ile Emrullah Yılmaz’a, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran tarafından birer plaket verildi.
Kokteylin sonunda, özel olarak hazırlanan pasta, protokol üyeleri tarafından kesildi.