Ege Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, darbe girişimine karşı halka beraber demokrasi nöbetini bir an olsun bırakmadı.
Bir grubun 15 Temmuz’da yaptığı darbe girişimine her kesimden tepki yağmaya devam ediyor. Darbe girişiminin hemen ardından meydanları dolduran halk tuttuğu demokrasi nöbeti ile darbecilere geçit vermeyeceğini, demokrasiyi sonuna kadar savunacağını bir kez daha gösterdi, meydanlardaki kalabalık gittikçe arttı. İzmirlilerin toplandıkları meydan ise tarihi Konak Meydanı oldu.
On binlerce insan ilk günden bu yana Konak Meydanı’nda darbe girişimine karşı duruş sergiledi. Her kesimden insanın omuz omuza, Türk bayraklarıyla beklediği Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutanlardan birisi de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda da Ege Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu oldu.
Ailesi ile birlikte demokrasi nöbetini sürdüren Prof. Kumanlıoğlu "15 Temmuz demokrasi mücadelemizde milletimiz için hayatını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Gün demokrasiye, milli iradeye sahip çıkma günüdür. Darbeye hayır diyoruz, demokrasiyi sonuna kadar savunuyoruz” dedi.