Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi ve uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, dünyanın en kutsal duygularından birisi olan annelik duygusunu kazandıranların ebeler olduğunu dile getirdi. Dünyaya gelen çocukların ilk ellerinden tutan kişilerin ebeler olduğunu belirten Özdemir, ’’Ebeler, kurumlarda hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlar, ameliyathane, diyaliz, acil) çalıştırılmaktadır. Ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamamaktadır. Ebelerin de bu eğitim ve sertifika programlarına katılmaları sağlanmalıdır. Vekil ebe hemşirelerin kadro talebi en kısa zamanda karşılanmalıdır. Ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerekmektedir’’ dedi.
"SESLERİNE KULAK VERİLMELİ"
"Sağlık-Sen olarak bütün bu taleplerin takipçisi olacağımızı ve kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz" diyen Özdemir, şunları söyledi: "Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Bu vesile ile, yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan ve bu mucizevi olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal sayılabilecek bir görevi yerine getiriyor. 21-28 Nisan Ebeler Haftası vesilesi ile bu kutsal görevi özveri, sabır, gayret ve sevgi ile yerine getiren tüm ebelerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."