Sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamak ve trafikte temiz enerjiyi teşvik etmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, “Avrupa Hareket Haftası” kapsamında, onlarca bisiklet tutkununun katılımı ile tur düzenledi.
Obezite ile mücadele etmek ve sağlıklı bir yaşama adım atmak için Avrupa kentlerinde kutlanan ’Avrupa Hareket Haftası’ Karşıyaka’ya taşındı. Sağlık sorunlarından kurtulmanın yanı sıra, trafikte bisiklet kullanımını teşvik etmeyi ve temiz enerjinin önünü açmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği bisiklet turu büyük ilgi gördü. Anayasa Meydanı’nda başlayıp Mavişehir’de son bulan bisiklet turunda, -farklı yaş gruplarından- 100’e yakın bisikletli pedal çevirdi.
HEDEF; BİSİKLET KENTİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Hem sağlıklı yaşam hem de çevremizin korunmasına katkı sağlamak adına, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Ben de fırsat buldukça bisiklete biniyor, alternatif ulaşım aracı olarak tercih ediyorum. Hedefimiz; Karşıyakamızı sokaklarda araçtan çok bisikletlerin dolaştığı bir kent haline getirmektir” dedi.