Saç Ekim Koordinatörü Yasemin Gülgör, bıyık ve sakal ekimine rağbetin her geçen gün arttığını söyledi.
Saç ekiminin ardından şimdi de bıyık ve sakal ekimi moda oldu. Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Yasemin Gülgör, yaptıkları operasyon sonrası ekilen bıyık ve sakal görünümünün oldukça doğal olduğunu söyledi. Operasyon hakkında bilgi veren Gülgör, “Yapılan tüm operasyon sonuçları, doğal görünmektedir. Kişinin doğal bıyık ve sakal yapısını bozmadan, seyrelmiş olan alanlara transfer işlemi yapıyoruz. Mevcut kıl kökleri arasındaki boş alanlara, seyrelmiş alanlara enseden aldığımız kıl köklerini yerleştiriyoruz. Bu yüzden doğal görünümle kesinlikle oynamıyoruz. Sakal ve bıyığı doğuştan olmayan kişilere de operasyon gerçekleştiriyor ve çok iyi sonuçlar alıyoruz. Bunun sebebi de uzmanlarımızın doğallığa çok önem vermesidir” şeklinde konuştu. Hastaların rahat bir operasyon geçirmeleri için bazı önerilerde bulunan Gülgör, “Operasyon öncesinde hastalarımız kesinlikle alkol tüketmemeliler ve tütün ürünleri kesinlikle kullanmamalılar. Bunun yanında kafein içeren içeceklerin tüketilmesini de kesinlikle önermiyoruz. Hastaların bu kurallara uymasını sağlayarak rahat ve başarılı bir operasyon geçirmesini hedefliyoruz” dedi.
Gülgör, hastaların kendilerine gelirken birçok soru işaretiyle geldiklerini ve kamuoyunda yanlış bilginin çok fazla olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
“Elimizden geldiği kadar yanlış bilinen doğruları düzeltmeye çalışıyoruz. Bizim bu yanlış bilgilere vereceğimiz en güzel cevap, konforlu bir operasyon yaparak hastalarımızın bizi dışarıda iyi şekilde referans etmeleri olacaktır. Operasyon gerçekleştirdikten sonra uygulanan yere bariyer yapıyoruz. Losyonlar, kremler, tıraş ürünleri gibi maddeler o bölgeyle temas etmemeli. Yaklaşık 3 ay sonra, muayene ve kontrollerden yapılmasının ardından ekim uygulanan bölgeyi tıraşlayabilirler. Çene kaslarını çok hareket ettirmeden yiyecek içecek tüketmek gerekiyor. Daha çok sıvı yiyecekler tüketilmelidir. Kişinin mevcut olan kıl kökleriyle bizim transfer ettiğimiz kıl kökleri aynı şekilde, aynı anda uzar. Tedavi olduktan sonra sakal ve bıyık bölgesini doğal bir şekilde, hayatları boyunca kullanabilirler. Hiçbir problem yaşanmaz."