Türkiye’de kadrolu sanatçılar ile oda orkestrası kuran ilk ve tek yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, sanat adına ülkeye örnek bir hizmete daha imza attı. Genç orkestra şef ve sanatçı adaylarının dünyaca ünlü klasik müzik yıldızlarından eğitim aldığı Masterclass Programları, muhteşem konserlerle sona erdi.
Genel sanat koordinatörlüğünü Teyfik Rodos’un üstlendiği Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) bünyesindeki eğitimlerin ilki olan Orkestra Şefliği Masterclass Programı’na Türkiye’nin dört bir yanından 26 kişi katıldı. Dünyaca ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen’in genç yeteneklere temel şeflik tekniklerini çalıştırdığı eğitim, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitimin ardından, en iyi 10 şef adayı KODA ile birlikte konser verdi ve orkestrayı yönetti. Aynı gece, programı tamamlayan tüm gençlere Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından katılım belgeleri de takdim edildi.
Yamanlar’da sanat kampı
Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass Programı’nda ise Prof. Michael Stricharz, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Serap Gökmen ve Oğuzhan Kavruk gibi klasik müziğin usta isimleri 19 gence eğitim verdi. Dersler, İzmir’in en güzel kamp noktalarından biri olan Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde düzenlenen final konserinde sahneye çıkarak birer eser seslendiren katılımcılar, başarılı performanslarıyla göz doldurdu.
“Sanatın ve sanatçının yanındayız”
Gelecek yıl Masterclass Programları’nın kapsamını genişleterek uluslararası boyuta taşıyacaklarını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Atatürk’ün ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir’ sözü, bizim sanata daha çok destek vermemiz gerektiği inancını doğurdu. Çok değerli arkadaşlarımızla birlikte Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nı kurduk. Orkestramız, Türkiye’nin birçok yerinde, ulusal ve uluslararası festivallerde izleyiciyle buluşuyor. Hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyarak, yine Türkiye’de ilk kez bir belediye himayesinde Masterclass Programları düzenledik. İyi yeteneklerin keşfedilmesi ve Türk sanat dünyasına kazandırılması için çalışmayı, kendimiz için görev sayıyoruz. Bu eğitimlere katılan, önemli bilgi ve deneyimlere sahip olan arkadaşlarımız gelecekte çok iyi yerlere gelecek, onları gururla izleyeceğiz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, sanat yolculuklarında nice başarılar diliyorum” dedi.