Urla’nın kültürel kimliğini ortaya çıkartmak için Urla Belediyesi tarafından yürütülen Sanat Sokağı Sağlıklaştırma Projesi kapsamındaki altyapı çalışmaları Eylül ayında tamamlanacak.
Urla Belediyesi tarafından Haziran ayında başlatılan “Sanat Sokağı Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında yol kaplamasının sökülmesi sırasında ortaya çıkarılan ve bin yıllık olduğu düşünülen su kemeri nedeniyle duraklayan altyapı çalışmaları, yeniden hız kazandı.
Başta Sanat Sokağında işyeri ve evi bulunanlar olmak üzere tüm Urlalıların mağduriyetini önlemek amacıyla gerçekleştirilen altyapı çalışmaları İzmir Müze Müdürlüğü tarafından görevlendirilen gözetmen eşliğinde aralıksız olarak sürüyor. Sokakta bugüne kadar elektrik ve telefon hatları yeraltına alındı, kanalizasyon hattını yenileyen İZSU ise içme suyu hattının yapım çalışmalarına başladı. Yan yolları ile birlikte yaklaşık 600 metrelik bir alanı kaplayan Sanat Sokağında altyapı çalışmaları yolun doğal taşla kaplanması ile sona erecek.
Urla’ya yeni bir hava getirecek olan Sanat Sokağında bir yandan altyapı çalışmaları hızla sürerken bir yandan sokakta bulunan binalarda cephe iyileştirme çalışmaları da hızla sürüyor. Bu çalışma kapsamında sokaktaki tarihi binaların cepheleri aslına uygun hale getiriliyor.
“Sanat ile tarih buluşacak”
Sanat Sokağının, Urla’nın en değerli sokaklarından biri haline geleceğini söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, çalışmaların tamamlanması ile birlikte ortaya eşsiz bir sokağın çıkacağını dile getirdi. Uyar, “Sanat Sokağındaki çalışmalarımız bulunan tarihi su kemeri nedeniyle biraz duraksadı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun su kemerinde inceleme yapması gerekiyordu. Biz de bu süreyi beklemek zorunda kaldık. Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için İzmir Müze Müdürlüğü’nden bir arkeolog eşliğinde çalışmaların sürmesini sağladık. Sanat Sokağındaki projemiz tamamlandığında ortaya çıkarılan su kemeriyle birlikte sanat ile tarih buluşacak” diye konuştu.