Seferihisar’ın küçük oyuncuları hem oyunculuklarıyla hem gösterdikleri sorumluluk duygusuyla örnek oldular. Hasta yaşıtlarının tedavilerine destek için sahneye çıkan çocuklar, oyunun ardından hastanede yaşıtlarını ziyaret ederek hediyeler götürdü.
Sanatla sevgiyle yoğrulup donatılan Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin küçük tiyatrocuları Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören hasta yaşıtları için oyunlarını sergiledi. Konak AKM’de sahneye çıkan çocuklar, Aysel Güzel tarafından yazılan “Masallar Karıştı” adlı oyunu oynadılar. Biletleri 15 TL’den satılan oyunun geliri Dr.Behçet Uz Çocuk Vakfı’na (BUVAK) bırakıldı.
Oyun Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, BUVAK Başkanı Dr. Ülkü Karlı’nın da aralarında olduğu yaklaşık 300 kişi tarafından izlendi. Tiyatro salonunu dolduran seyircilerin ayakta alkışladığı çocuklar, oyun sonrası kostümleriyle birlikte Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne gitti. Oyuna gelemeyen yaşıtlarını ziyaret eden çocuklar, arkadaşlarına hediyeler vererek keyifli bir gün geçirmelerine yardımcı oldu.
"BU ÇOCUKLARLA GURUR DUYUYORUM"
Oyun sırasında çok duygulandığı belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün bu çocukların hepimize bir insanlık dersi verdiğini düşünüyorum. Bize büyüklerde kaybolmaya başlayan vicdanın hala var olduğunu ve geleceğe umutla bakmamız gerektiğini gösterdiler. Hep yapabileceğimiz en büyük yatırımın çocukların geleceğine yapılacak yatırımlar olduğunu söyledik. Onların yetenekleri gelişmiş, özgüvenli birer dünya vatandaşı olarak büyümelerine katkı koyabilmenin en büyük hizmet olduğunu düşündük. Şimdi görüyorum ki bu çocuklar daha büyümeden, ne kadar büyük yüreklere sahip olduğunu gösterdiler. Onlarla gurur duyuyorum, alınlarından öpüyorum. Eğitmenleri Vedat Murat Güzel ve Aysel Güzel’i de tebrik ediyorum” dedi.
Oyundan elde edilen gelir, hasta çocukların tedavilerinde kullanılacak. Seferihisar Çocuk Tiyatrosu önümüzdeki günlerde Bademler Köy Tiyatrosu ve Seferihisar Tiyatro Festivali’nde sahne alacak.