Selçuk Belediye meclisindeki siyasi partiler, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi nedeniyle ortak bir bildiri yayımladı.
Selçuk Belediye meclisi, demokrasiye bağlılık adına ortak bildirisinin görüşüldüğü tek maddelik Ağustos ayı olağanüstü meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı da Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı darbe teşebbüsünü şiddetle kınadı. Bakıcı, "Türk siyasi hayatı içerisinde bu millet birçok darbe gördü, pek çok sıkıntılar yaşadı ama böylesine kahpece, alçakça haince bir girişim, bir darbe teşebbüsü Türk siyasi yaşamında tek kalacaktır. Böylesine alçakça girişilen bu teşebbüsü ilk defa tüm milletçe her siyasi partiden, her görüşten, her kesimden vatandaş püskürtmüştür. Bu darbe ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin ister adına FETÖ deyin, PYD deyin hiçbir zaman kabul görmemesi gereken hareketlerdir" dedi.
Öte yandan, Selçuk Belediye meclisindeki siyasi partiler, darbe girişimini ortak bir açıklamada kınadı. Açıklama şunlar kaydedildi:
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının öngördüğü düzeni, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi, iş başındaki hükümetimizi ve tüm siyasi partilerini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan demokrasi karşıtı güçlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdikleri darbe girişimini Selçuk halkının tercihiyle seçilmiş Selçuk Belediye meclisi üyeleri olarak nefretle kınıyoruz. Kuruluş felsefesinde laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olma özelliklerini öne çıkaran Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde yaşayan 79 milyon yurttaşımızın huzur ve güvenine yönelik bu hain kalkışma; milletimizin, yasama ve yürütme organlarımızın, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, güvenlik güçlerimizin, vatansever yargı mensuplarımızın, medya mensuplarımızın yiğitçe kararlı duruşu, ortak mücadelesiyle başarısız kılınmıştır. Bu hain olayla vatanına ve milletine bağlı Türk askerlerinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını biliyoruz. Bu tür çirkin girişimler Türk Milleti ile Türk ordusunun arasını hiçbir zaman bozamayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Selçuk Belediye meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna yürekten inanan Selçuk halkının temsilcileri biz belediye meclis üyeleri bu şanlı karşı koyuşta canlarını yitiren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yakınları ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin büyük çoğunluğu tarafından nefretle karşılanan bu hain darbe girişimine katılanların, dolaylı veya dolaysız destek verenlerin evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hakkettikleri cezaları görmeleri talebiyle tüm Selçuklulara ve Milletimize geçmiş olsun temennimizi tüm belediye meclisi üyeleri olarak ortak irademizle ifade ediyoruz."