81 ilde eşzamanlı gerçekleşen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne Selçuklular İzmir Konak Meydanında tek yürek oldu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öncülüğünde Belediye Hizmet Binası önünden konvoy eşliğinde hareket eden otobüsleri dolduran Selçuklular, ellerinde Türk Bayrakları ile tek yürek oldu.
Partili partisiz çok sayıda Selçuk halkının katıldığı mitinge, belediye çalışanları da tam kadro katıldı. İzmir Konak Meydanı’na ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte gelen Selçuklular, demokrasi için birlik ve beraberlik fotoğrafı verdi.
Yenikapı Mitingi’ni Konak Meydanı’nda takip eden Selçuklular, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne zaman zaman slogan atarak da destek verdiler. CHP ve AK Partili milletvekillerinin hazır bulunduğu mitinge katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Yeni Kapı Mitingi başlamadan önce Konak Meydanını dolduran İzmirlilere seslendi.
Konuşmaların ardından tüm İzmirliler Konak Meydanı’na kurulan sinevizyon ekranı ile İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini canlı olarak izledi.
81 ilde eşzamanlı gerçekleşen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne destek veren, yoğun katılım göstererek demokrasiye sahip çıkan Selçuk halkına ve belediye çalışanlarına sonsuz teşekkür ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Demokrasi hava gibidir, su gibidir. Bu yüzden demokrasiye sahip çıkmak her yurttaşın olmazsa olmaz görevlerindendir. Biz Selçuklu hemşerilerimle demokrasiye çıkma adına Konak Meydanında on binlerle bir olduk, birlik olduk. Ben bu duygularla bir kez daha demokrasimize sahip çıkan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.