Selçuk’ta Ramazan Bayramı kutlamaları İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde bayramın birinci günü düzenlenen program ile başladı.
Bayramlaşma programına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Vekili Oktay Kaygısız, Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Ramazan Bayramı kutlamalarında protokol üyeleri son günlerde yaşanan acı olayların sona ermesi temennisinde bulundu. İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde öğle saatlerinde gerçekleşen bayramlaşma programında Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı katılımcıların ve Selçuk halkının bayramını kutladı.
Polis ve askerler ile huzurevi sakinleri ziyaret edildi
Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nde gerçekleşen kutlama programının ardından protokol üyeleri Polis Merkezi ve Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada görev yapan polis ve askerlerin bayramını kutlayan Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı beraberindeki protokol üyelerinin bir sonraki ziyaret adresi Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi oldu. Huzurevi sakinlerinin bayramını kutlayan Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı onlarla sohbet etti.
Birlik ve beraberlik mesajları
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbri’den huzurevinde devam eden hobi çalışmaları ve sosyal etkinlikler hakkında da bilgi alan Başkan Bakıcı burada kısa bir konuşma yaptı. Başkan Bakıcı konuşmasında, “Bir Ramazan ayını tamamladık. Allah hep sağlık içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde ağız tadıyla bayram kutlamayı bizlere nasip etsin. Birliğimiz, beraberliğimiz her zaman daim olsun. Ülkemizin ve tüm insanlığın üzerinde var olan kara bulutların bir an önce dağılarak; arındırılmış, insanın insana saygı duyduğu, Yaradan’dan dolayı hürmet ettiği bir yaklaşımın, düşüncenin tüm dünyaya hakim olmasını diliyoruz. Barış ve esenlik içerisinde nice bayramlar diliyoruz. Özellikle sizlerin bayramını kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Başkan Bakıcı’nın ardından söz alan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tüm ülke için birlik ve beraberlik temennisinde bulunarak, “Selçuk için, ülkemiz için, için sağlıklı, huzurlu bir bayram diliyorum” dedi. Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından huzurevi sakini Hüseyin Mucurluoğlu şiir bir şiir okudu.
Gazi ve şehit ailesine ziyaret
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’ne düzenlenen ziyaretin ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Şehit yakını Saddet Taylan ve Gazi Mehmet Ali Bozan ile Tufan Çetinbaş’ın evlerini ziyaret etti. Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı aynı zamanda 14 Mayıs Mahallesinde ikamet eden ve bir süre önce trafik kazası geçiren Elvan Yörüş’ü de evinde ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerin ardından Selçuk Protokolü’nün Ramazan Bayramı kutlaması sona erdi.