İzmir’in Selçuk ilçesinde, büyük bir coşku ile başlayan ve kentte renkli görüntülere sahne olan 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali heyecanı devam ediyor.
Selçuk ilçesinde, büyük bir coşku ile kortej yürüyüşü ile başlayan 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali’nin ilk günü, Selçuk Belediyesi koro üyelerinin çocuk ve yetişkin korosu Şefi Neyzen Murat Gezer yönetiminde seslendirdikleri muhteşem konser ile sona erdi. Tamamı Selçuklu olan koro üyelerinin birbirinden güzel Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği şarkılarının seslendirildiği geceye, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte katıldı. Selçuk’a büyük hareketlilik kazandıran festival, ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. Ayasuluk Kafede düzenlenen ve bir yandan öğrencilerin "Leylek ve Tarihi Su Kemerlerini" kara kaleme alarak festival temasına yansıtmaları büyük beğeni toplarken, diğer yandan çocuk ve yetişkin korosu Şefi Neyzen Murat Gezer yönetimindeki çocuk solistlerin birbirinden güzel şarkı ve türküleri büyük alkış aldı. Özellikle çocukların büyük katılım gösterdiği sanat sokağına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Şişme balonlar, leylek figürü yapımı ve çeşitli oyuncaklar ile doyasıya eğlenen çocuklar, tarihi su kemerleri altında genç yönetmen Erol Namdar yönetimindeki Selçuk Belediyesi Tiyatro topluluğunun sahnelediği tiyatro gösterisini ise büyük beğeni ile izledi.
Selçuk Belediyesi olarak çocuklara ve gençlere büyük değer verdiklerini, bu yıl ilk kez düzenlenen bu festivalin özellikle çocuklar tarafından büyük beğeni görmesinden dolayı da mutlu olduklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 23 Nisan’a kadar devam edecek olan festivale tüm Selçuk ve yöre halkını davet etti.