İzmir’in Selçuk ilçesinde, kent konseyi 7. olağan genel kurul toplantısına vatandaşların Rüzgar Elektrik Santrali (RES) şikayetleri damga vurdu.
Selçuk Kent Konseyi 7. olağan genel kurul toplantı, yoğun bir katılımla Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kent konseyi yönetin kurulu üyeleri, kent konseyi kadın meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Sultaniye Mahallesindeki vatandaşlar, Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ile ilgili şikayetlerini de dile getirdi. Beş adet tribünden oluşan Rüzgar Elektrik Santrali’nin (RES) verdiği rahatsızlığa tepki gösteren Sultaniye halkı, oturdukları evlerinin çok yakınında kurulan santralin mahalle halkının görüşleri alınmadan kurulduğunu iddia ederek, gözyaşları içerisinde şikayetlerini anlattı. Sultaniye Mahalle Muhtarı Süleyman Üyücü’nün konuyla ilgili önergesi, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi, Eğitim-Sen ve Emekli-Sen Selçuk temsilciliğinin konuyla ilgili ortaklaşa hazırladıkları araştırma komisyonu kurulması ile Selçuk Belediye meclisine sunuldu. Söz konusu konu, Selçuk Kent Konseyi yönetim kurulu üyelerince kabul edildi. Bölgeye 10 yeni tribün daha kurulacağını belirten vatandaşlar, kurulan beş adet tribünü ve kurulacak olan 10 adet tribünü de mahallelerinde istemediklerini, bu konuda yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.
"BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI"
Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da, "Bu genel kurulları izledikçe mutluluğum daha da artıyor. Bunun nedenini de şu anda çok net bir şekilde görüyoruz. Ortada bir sorun var ve o sorunun giderilmesi ile ilgili meşru ve yasal sınırlar içerisinde kalınarak hakkın nasıl aranacağının en güzel göstergesini görüyoruz. Bu konunun burada tartışılması kadar güzel bir şey yok. Bu değerlendirmeler akıllardaki soruların karşılığının bulunmasına neden oluyor. Rüzgar Enerji Santralleri düne kadar en temiz enerji elde etmenin yerleri arasındaydı. Güneş enerji santralleri de destek gören enerji elde etme yolları arasındaydı. Ekolojik dengeye dikkat edilmesi gibi hepimize birer rol düşüyor. Halkımıza da, belediye başkanına da ve meşru zeminlere de rol düşüyor. Bu dava hepimizin davasıdır. Ben de gerekirse büyükşehir belediye meclisinde bu konuyu gündeme getireceğim. Aynı şekilde valilik nezdinde ve gerekirse bakanlık nezdinde bu konuyu ortaya koymak zorundayız" dedi.