İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İZSMMMO) 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerinde "Gelin Birlikte Yönetelim" sloganıyla yönetime talip olan Değişim Grubu Başkan Adayı Erkan Yıldırım, hedeflerinin konuşabilir, tartışabilir ve bir ortak akıl oluşturarak sorunlara çözüm bulacak bir oda oluşturmak olduğunu söyledi.
İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İZSMMMO) genel kurul seçimlerine az bir zaman kaldı. 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek seçimlerde Değişim Grubu Başkan Adayı Erkan Yıldırım da yönetime aday oldu. "Gelin Birlikte Yönetelim" şeklinde yola çıktıklarını ifade eden Yıldırım, meslek üyelerinin birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ancak bu sorunları çözmekte yalnız bırakıldığına dikkat çekti. Yıldırım “Meslek üyelerimiz arasında çaresizlikten yaygınlaşan biat kültürünü yok etmek için var gücümüzle çalışacağız. Biz bu meslekteki tüm arkadaşlarımızla aynı geminin içinde bulunduğumuzun farkındayız. Sorunlarımızı hep beraber el ele çözeceğimizi biliyoruz. Bunun için de konuşarak hep beraber sorunlarına çözüm arama kültürünü odamızda oturtmamız gerekiyor. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi.
Odanın hiçbir kurumun veya siyasi anlayışın yan örgütü gibi hareket edemeyeceğin altını çizen Yıldırım “Elbette toplumsal sorunlarla mesleki sorunların birbirinden yalıtılamaz. Biz toplumsal dayanışma olmadan mesleki dayanışma ve sorunların çözümü olamayacağı anlayışı ile hareket edeceğiz. Bağımsız kimliğimizi koruyarak, diğer meslek örgütleriyle beraber hareket edeceğiz. Odamızı yeniden saygın ve hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.
MESLEKİ GELİŞİM ÖNEMLİ
Mesleki gelişime çok büyük önem verdiklerini bildiren Yıldırım, üyelerinin kendini geliştirme ve sertifika alma konusunda büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi. Bağımsız denetçilik yapan birçok meslektaşlarının mesleki yabancı dilinin yeterli olmadığını, bundan dolayı da uluslararası dev şirketler karşısında rekabet şansı bulamadıklarına dile getiren Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üyelerimizin mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri için özel programlar hazırladık. Hem becerilerini geliştirme ve yabancı dil öğrenmeleri için çalışmalarımız olacak. Mesleki sertifikalarını ücretsiz şekilde edinmelerini sağlayacağız. Bunun yanı sıra üyelerimizle yakın diyalog içerisinde yer alarak sorunlarını güncel bir şekilde çözüme ulaştırmak için adımlar atacağız. Üyelerimizin kendilerini ait olduklarını hissettikleri bir oda yaratmak için tüm gücümüzle çalışacak ve hem üyelerimizin hem de mesleğimizin sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Danışma Meclisini, Oda Meclisine dönüştüreceğiz. Grupları yönetimde veya kurullarda olmayan arkadaşlarında Oda Meclisinde olmalarını sağlayacağız. TÜRMOB delegelerini bu toplantılara çağırıp; dileyen meslektaşlarımızı da misafir olarak görüşmeleri dinlemelerini ve gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayacağız."