1986 yılından bu yana eğitim alanında sürekli kendini geliştiren Sevinç Eğitim Kurumları, deneyim ve başarılarından güç alarak İstanbul’dan sonra şimdi İzmir’de yeni nesillerin eğitim ve öğretimine katkı sağlamayı hedefliyor.
Sevinç Okulları’nda öğrenciler, akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinde de en doğruyu, en yeni teknolojiyle küçük yaşta öğrenerek yetişiyorlar. Okul, büyük bir hızla değişen dünyada, öğrenme tutkusuna sahip, düşünen, geleceğin bilim dünyasına yön verecek, dijital dünyayı anlayan, kendi motivasyonunu geliştirebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Sevinç Okulları, öğrencilerine kolay, hızlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacı ile işitsel, görsel ve kinestetik öğelerle zenginleştirilmiş bir eğitim veriyor. Gelişimleri takip edilerek başarılı oldukları alanlara yönlendirilip eksik oldukları alanlarda destekleniyorlar. BİGEM çalışmaları sonucunda elde edilen tüm raporlamalar değerlendirilerek velilerle paylaşılıyor. Öğrencilerin bireysel gelişimi hem okulda, hem de evde takip ediliyor. Öğrenme süreçlerinde, aktif katılımcı olarak yer aldıkları zaman başarıya ulaştıkları üzerinde önemle duruluyor.
Oyun Oynayarak Öğrenme
Duygusal ve sosyal zekanın geliştirilmesi adına ’Oyun Oynama’ süreci, Sevinç Okulları’nda çok ideal bir yöntem olarak sunuluyor. Okulun akıl oyunları laboratuvarında, çocuklar oyun oynayarak öğreniyorlar. Böylece bir alanda edindikleri bilgi ve beceriyi farklı alanlara da aktarabiliyorlar.
Dijital eğitim
Dijital eğitimde Sevinç Okulları, çok daha etkin ve verimli bir öğretim gerçekleştiriyor. Derslerde animasyon, simülasyon,sanal deney, ses, video, resim gibi görsel ve multimedyalarla zenginleştirilen eğitim içerikleri öğrenciye sunuluyor. Ayrıca interaktif kitaplardan yararlanmaları sağlanıyor; e-ders uygulamasında konu anlatımı ve soru çözümü, kitap ve sınavlarında ise kare-kodlar sayesinde ilgili sorunun çözüm videosu izleniyor. Kodlama dersi, dijital dünyanın işleyişini anlayan, teknolojik gelişmelere yön verecek öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. Lego Robotik çalışmaları ile tüm öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmeleri ve zamanı etkin kullanmaları amaçlanıyor. Ayrıca küçük kas gelişiminde dönemli katkılar sağlanıyor.Diğer yandan ise yaptıkları modellerle fizik konularını kalıcı bir şekilde eğlenerek ve deneyimleyerek öğrenmeleri amaçlanıyor.
Etkin yabancı dil
Yoğun İngilizce programı sayesinde öğrenciler İngilizce’yi sürekli duyar, kullanır ve doğal yaşam ortamının bir parçası olarak deneyimliyorlar. Sevinç Okulları’nda dil eğitimi, anaokulunda ’Çift Dilli Eğitim’ ile başlayarak bütün düzeylerde, uluslararası standartlara uygun nitelikte yabancı öğretmenlerle veriliyor. Sevinçli öğrenciler ayrıca Almanca, İspanyolca ya da Fransızca dillerinden birini ikinci yabancı dil olarak seçiyor ve bu dilde de yetkinlik kazanıyorlar.
Yetenek Çalışmaları
Öğrencilere Görsel Sanatlar, Seramik, Fotoğrafçılık, Müzik, Spor, Satranç, Dans gibi farklı alanlardaki ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye yönelik çok çeşitli fırsatlar yaratılıyor. Bu çalışmalar, çocuklara kendini ifade etme becerisi ve özgüven duygusunu kazandırıyor. Konsantrasyonunu ve sosyal zekasını artırıyor. Yararlı ve zevkli çalışmalarla zamanını doğru değerlendirebilen, disiplinli bireyler olmalarını sağlıyor. Yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan ve Sevinç Okulları’na özgü oluşturulan“Gelişimsel Eğitim ve Yaşamsal Deneyim Programı (GEYD)” öğrencilerin, 21.yüzyıl becerileri kazanmalarını, akademik, sosyal ve bilimsel alanlarda deneyimler elde etmelerini hedefliyor.
Sevinç Okulları; öğrencilere “öğrenmeyi öğreterek”, eğitim ve öğretimleri boyunca onlara rehberlik edip gelişimlerini sağlayacak tüm alanlarda donanım kazandırmayı amaçlıyor.