Karşıyaka, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Türk ve yabancı şairlerin büyük buluşmasına ev sahipliği yapacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından “Şiir ile Barış” temasıyla düzenlenen Akdenizli Şairler 1. Karşıyaka Uluslararası Şiir Festivali, 1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Karşıyaka Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü anlamlı etkinliklerle kutlama geleneğini bu yıl da üç günlük uluslararası bir organizasyonla sürdürecek. 1-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak Akdenizli Şairler 1. Karşıyaka Uluslararası Şiir Festivali’nde, Karşıyaka’dan Türkiye’ye ve dünyaya barış mesajları verilecek. “Şiir ile Barış” temalı festival, 1 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Belediye önünde bir araya gelecek binlerce barış sevdalısı, ünlü sanatçılarla birlikte Karşıyaka İskele’ye yürüyecek.
Sanat şöleni
Festivalin açılış töreni ise saat 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak. Türk ve yabancı şairlerin şiirler okuyacağı gecede, Düş Gezginleri ile Tekin Büyükkaya da konser verecek. 2 Eylül’de organizasyona konuk olan sanatçılar için kent gezileri düzenlenecek. 3 Eylül’de ise Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde muhteşem bir sanat şölenine imza atılacak. Saat 20.00’de başlayacak etkinlikte, konuk şairler en güzel eserlerini seslendirecek. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın (KODA) müzik ziyafeti sunacağı gece, şiir ile müziği buluşturan sanatçı Haluk Çetin’in konseriyle sona erecek.
Kimler katılıyor?
Gülsen Tuncer ve Altan Gördüm’ün sunumuyla gerçekleşecek Akdenizli Şairler 1. Karşıyaka Uluslararası Şiir Festivali’ne; Agi Mishol (İsrail), Barbara Pogacnik (Slovenya), Beste Sakallı (Kıbrıs), Carlos Aganzo (İspanya), Davide Rondoni (İtalya), Elli Peonidou (Kıbrıs), Ersi Sotiropoulos (Yunanistan), Hannan Awwad (Filistin), Moez Majed (Tunus) ile Ataol Behramoğlu, Haluk Şahin, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş, Turgay Fişekçi, Tuğrul Keskin, Ülkü Tamer ve Ünal Ersözlü katılacak. Geçen yıl yapılan Dünya Barış Günü etkinliklerine de onlarca şair ve sanatçı katılmış, birbirinden güzel eserler ile “Şiir ve barış” diye haykırmıştı.